Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική παρεμπόδιση

Ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, η διοίκηση της επιχείρησης αρνήθηκε σε κλιμάκιο του ΚΚΕ να μιλήσει με τους εργαζόμενους

Σε μια απαράδεκτη και προκλητική αντιδημοκρατική ενέργεια, με την υπόδειξη της κυβέρνησης, προχώρησε η διοίκηση της «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ), αρνούμενη να επιτρέψει σε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ Γ. Σταυρόπουλο, να περιοδεύσει στο εργοστάσιο και να μιλήσει με τους εργαζόμενους!

Το σαθρό επιχείρημα της διοίκησης ήταν ότι επιτρέπει τις περιοδείες πολιτικών κομμάτων μόνο σε προεκλογικές περιόδους! Ωστόσο, η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τρόπου που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα ζητήματα των δημοκρατικών ελευθεριών, σε μια στιγμή που η λαϊκή δυσαρέσκεια οξύνεται, απέναντι σε μια πολιτική σκληρή ενάντια στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό.

Χτες το πρωί, ο Γ. Σταυρόπουλος, μαζί με τα στελέχη του Κόμματος Λ. Μάκκα γραμματέα της ΚΟΒ Πετρελαίων και Μ. Περάκη, επιδίωξαν να περιοδεύσουν στο εργοστάσιο. Ο Ε. Στράνης, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων, που συναντήθηκε μαζί τους, δήλωσε πως είναι «ειλημμένη απόφαση, από πλευράς της διοίκησης, ότι οποιοσδήποτε πολιτικός φορέας ή άτομα είναι καλοδεχούμενα για ενημέρωση των εργαζομένων, για περιοδεία στους χώρους, κατά την προεκλογική περίοδο». Για να φανεί μάλιστα ακόμα πιο πειστικός τόνισε «ότι δεν υπάρχει ευνοϊκό καθεστώς για κανένα κόμμα».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι από το 1980, δεν έχει παρεμποδιστεί ή απαγορευτεί αντιπροσωπεία πολιτικού κόμματος να επισκεφτεί και να ενημερώσει εργαζόμενους.

Ο Γ. Σταυρόπουλος κατήγγειλε στο «Ρ» την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια της διοίκησης των διυλιστηρίων. «Καθ' υπόδειξη της κυβέρνησης, παρεμπόδισε κλιμάκιο του Κόμματος να επισκεφθεί και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για σοβαρά και φλέγοντα ζητήματα (ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια). Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να περιφρουρήσουν τα όποια δημοκρατικά δικαιώματα υπήρχαν και να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα».

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων της ΕΛΠΕ, η οποία εξέφρασε τη διάθεση και προθυμία, να «φιλοξενούνται» στα γραφεία του, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων για να μιλούν με τους εργαζόμενους. Κάτι που βέβαια επισημάνθηκε από την αντιπροσωπεία ότι δεν αρκεί, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται, αλλά και οι πολιτικοί φορείς έχουν το δικαίωμα να μπαίνουν στους χώρους δουλιάς για να τους ενημερώνουν.

Το θέμα τέθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος, για να το φέρει στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ