Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Προκαλεί με κατασχέσεις μισθών

Οι κυβερνώντες τρομοκρατούν με αφορμή τα χαρατσόχαρτα

Με την ελπίδα να καταστείλει το κύμα της λαϊκής ανυπακοής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφτασε στο σημείο να επιστρατεύσει και τις νομικές εφεδρείες της, να προχωρήσει και σε κατασχέσεις μισθών για «ληξιπρόθεσμες οφειλές» προς την εφορία («κατασχέσεις σε χέρια τρίτων»).

Είναι τέτοια η πρεμούρα τους, που στέλνουν το φοροεισπρακτικό μηχανισμό να κατασχέσει τα ποσά, πριν αυτά φτάσουν στους αποδέκτες τους, στα λογιστήρια των επιχειρήσεων όπου εργάζονται οι οφειλέτες τους. Πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση, επιλεκτικά για εργαζόμενους μικροοφειλέτες, ενώ ταυτόχρονα απόλυτα στο απυρόβλητο βρίσκεται η δράκα της πλουτοκρατίας, αυτοί που έχουν φεσώσει το Δημόσιο με δεκάδες δισ. ευρώ. Για τους συγκεκριμένους ποτέ στο παρελθόν ούτε και σήμερα δεν έχουν ενεργοποιήσει ανάλογη διαδικασία κατάσχεσης, ούτε καν άλλα ηπιότερα «αναγκαστικά μέτρα» που η εφορία έχει στη διάθεσή της.

Στο στόχαστρο έχουν βάλει τη μαρίδα, γεγονός που έχει να κάνει με τα κάθε είδους χαράτσια που ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να μαζέψουν στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις, μετά την κατάσχεση του μισθού ή της σύνταξης, θα πρέπει να έχουν απομείνει 1.000 ευρώ. Η ενεργοποίηση του μέτρου της «κατάσχεσης σε χέρια τρίτων», ειδικά από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, έχει εντατικοποιηθεί στο τελευταίο διάστημα μετά από τις εντολές που έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Καταγγελία για κατασχέσεις μισθών και για 20 υπαλλήλους της υπηρεσίας του έγιναν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικών Υπαλλήλων Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ