Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ
Οχι στην «απελευθέρωση» και σ' όσους την καμουφλάρουν

Δυναμική η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών

«ΟΧΙ στην παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο - ΦΤΗΝΟ ταξί για το λαό», το κύριο σύνθημα της ΠΑΣΕΒΕ και των Επιτροπών Αγώνα στα ταξί
«ΟΧΙ στην παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο - ΦΤΗΝΟ ταξί για το λαό», το κύριο σύνθημα της ΠΑΣΕΒΕ και των Επιτροπών Αγώνα στα ταξί
Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» απελευθέρωση, στρατηγικός στόχος των κομμάτων του κεφαλαίου είναι η παράδοση και των οδικών επιβατικών μεταφορών στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι αυτοαπασχολούμενοι ταξιτζήδες μόνο με τη συσπείρωσή τους στις Επιτροπές Αγώνα και την ΠΑΣΕΒΕ μπορούν να υπερασπιστούν τη θέση εργασίας τους, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκοιμίσουν τον κλάδο, μπροστά στα επώδυνα μέτρα που ήδη σήμερα όλοι βιώνουν.

Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ και των Επιτροπών Αγώνα στα ταξί, που οι δυνάμεις των Επιτροπών Αγώνα μοίρασαν μαζικά στους συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έληξε χτες, με συλλαλητήρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Υπογραμμίζεται ακόμη πως «ο μεγάλος αγώνας του κλάδου μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Οποια μορφή απελευθέρωσης και να εφαρμοστεί θα έχει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα: Το διώξιμο του μικροϊδιοκτήτη αυτοκινητιστή από το επάγγελμα και την κυριαρχία λίγων μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων, με τους σημερινούς ταξιτζήδες κακοπληρωμένους οδηγούς. Γι' αυτό γίνεται η απελευθέρωση και όχι για τον εκσυγχρονισμό και την εξυπηρέτηση».

Η ΠΑΣΕΒΕ και οι Επιτροπές Αγώνα καλούν τους αυτοκινητιστές να απορρίψουν το «διαπραγματευτικό πακέτο» με το οποίο κατέρχεται η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία στις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και να παλέψουν για:

  • Κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης.
  • Η άδεια ταξί να παραμείνει προσωπική.
  • ΟΧΙ στην παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • ΟΧΙ στην κατάργηση του ενιαίου κομίστρου. ΟΧΙ στα επταθέσια και εννιαθέσια χωρίς ταξίμετρο και στην ενοικίαση μετά οδηγού.
Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους.

Μαχητικά, με τα πανό τους, διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην προχωρήσει η απελευθέρωση του κλάδου. Με το δικό τους πανό, όσοι συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ είπαν «ΟΧΙ στην παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο» και απαίτησαν «φθηνό ταξί για το λαό». Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος κάλεσε τους ιδιοκτήτες και οδηγούς να μην μπούνε στη λογική του διαλόγου για μερική ή ολική απελευθέρωση. Να απορρίψουν αυτή την πολιτική στο σύνολό της και να συντονίσουν τον αγώνα τους με το εργατικό κίνημα. Να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία που θα χτυπήσει την εξουσία του κεφαλαίου και τα κόμματά του. Τέλος, τους κάλεσε να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σήμερα το πρωί στις εφορίες και να επιστρέψουν τα χαράτσια της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Πειραιά(2013-02-05 00:00:00.0)
Μονόδρομος η συστράτευση με την ΠΑΣΕΒΕ(2012-11-17 00:00:00.0)
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»(2011-08-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς(2011-07-22 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στην απεργία(2011-07-19 00:00:00.0)
Για την υπεράσπιση της δουλειάς τους(2011-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ