Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εστειλαν το χαράτσι και στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ

Συλλαλητήριο στη Νάουσα στις 28 Σεπτέμβρη από το Εργατικό Κέντρο

Εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στα εργοστάσια της Νάουσας και αλλού, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2,5 χρόνια, καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» και στη συνέχεια και τα νέα χαράτσια για τα σπίτια.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ δεν είχαν κανένα εισόδημα το 2010. Μάλιστα, οι βεβαιώσεις αποδοχών που τους έδωσε η εργοδοσία και κατέθεσαν στην Εφορία δήλωναν ξεκάθαρα ότι το ποσό που εμφανίζεται να έχουν εισπράξει δεν τους έχει καταβληθεί.

Παρ' όλα αυτά, τα ραβασάκια της Εφορίας πηγαίνουν στα σπίτια τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Τ.Γ., ο οποίος ενώ δεν έχει εισπράξει ούτε μια δεκάρα εδώ και 2,5 χρόνια, καλείται να πληρώσει εισφορά 136,55 ευρώ, επειδή αν είχε πληρωθεί θα είχε ετήσιο εισόδημα 13.655 ευρώ.

Το κλαδικό Σωματείο των κλωστοϋφαντουργών στη Νάουσα, «ΚΛΩΘΩ», πραγματοποίησε ήδη παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της Εφορίας. Την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη προγραμματίζει γενική συνέλευση, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας προκειμένου να οργανώσει την αγωνιστική απάντηση των εργατών στην βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στις 28 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ