Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Τους κόβουν τις συντάξεις - τους στέλνουν τα χαράτσια

Κινητοποίηση από την ΠΕΜΕΝ για οργανωμένη άρνηση πληρωμής τους

Πρωτοβουλία για την αγωνιστική οργάνωση των ναυτεργατών ενάντια στα νέα φορολογικά χαράτσια, αναλαμβάνει η ΠΕΜΕΝ, σε συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η Ενωση προχωρά άμεσα σε περιοδείες σε όλα τα καράβια, στα στέκια των ναυτεργατών στην Ακτή Μιαούλη, παντού, θα απευθύνει το κάλεσμα στον κλάδο για οργανωμένη, μαζική άρνηση της πληρωμής των νέων χαρατσιών. Τα χαράτσια θα συγκεντρωθούν και με κινητοποίηση που θα οργανωθεί από την ΠΕΜΕΝ, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τη Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση και την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, προς το τέλος του Σεπτέμβρη, οι ναυτεργάτες θα τα παραδώσουν στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.

Καταγγέλλει μάλιστα πως ενώ στέλνουν τα χαράτσια στους ναυτεργάτες, την ίδια ώρα το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ) απαιτεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΑΤ να εφαρμόσει το άρθρο 44 του νόμου 3986/2011 που καθορίζει μεταξύ άλλων την περικοπή από την κρατική επιχορήγηση προς το ΝΑΤ του ποσού των 50 εκατ. ευρώ για το 2011. Αυτό θα σημάνει την πλήρη αδυναμία του ΝΑΤ - όπως βεβαιώνουν προς την ΠΕΜΕΝ υπηρεσιακοί παράγοντες του ΝΑΤ - να καλυφθούν οι υποχρεώσεις σε συντάξεις, γιατρούς και φάρμακα.

Η ΠΕΜΕΝ καλεί τους μηχανικούς να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική συνέλευση την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.30 το πρωί για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, ώστε η συνέλευση αυτή να αποτελέσει σταθμό στην παραπέρα οργάνωση της πάλης συνολικά των ναυτεργατών, να συμβάλει στην προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ