Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11062

Σήμερα στο πάρκο Τρίτση ανοίγει τις πύλες του το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

ΣΕΛ.  20  -  21

Μπορούμε να εμποδίσουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί. Για όσα έχουμε πει μέχρι τώρα και έχουμε επιβεβαιωθεί και για όσα του λέμε από δω και μπρος

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, να καταδικάσουν στη συνείδησή τους το κυβερνητικό σχέδιο, το ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας. Είναι σχέδιο χρεοκοπίας του λαού και σωτηρίας της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Να ξεκινήσουμε μια μαζική, συστηματικά οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων όχι σε ατομική βάση, αλλά με μια οργανωμένη αντεπίθεση μαζών και εκείνων που μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει μέρος σε κανέναν αγώνα. Σ' αυτό τον αγώνα η πλειοψηφία του λαού να βάλει ένα συνειδητό στόχο: Να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων προς όφελος μιας νέας κοινωνίας, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας, που αργά ή γρήγορα θα μπει στην ημερήσια διάταξη. Οχι ως όραμα, αλλά ως έργο του λαού, ως πράξη.


ΣΕΛ.  6  -  12

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αγώνας για τα χαράτσια - κλιμάκωση με απεργία

Πλατύ κάλεσμα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να παλέψουν, για να παρεμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα χαράτσια, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν για την κλιμάκωση των αγώνων με νέα πανεργατική 24ωρη απεργία.


ΣΕΛ.  3

Στης νιότης τη γιορτή

Σήμερα ξεκινάει το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στέλνοντας το μήνυμα: Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει λύση. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει ΖΩΗ. Οταν ο λαός πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα. Δεν χρειαζόμαστε τους εκμεταλλευτές. Εχουμε πτωχεύσει ήδη πληρώνοντας την κρίση τους. Οργάνωση παντού κι αγώνας για την ανατροπή είναι ο δρόμος που πρέπει να διαλέξει ο λαός. Κόντρα στα ατέλειωτα βάρη που φορτώνουν στις πλάτες μας καθημερινά... Κόντρα στη μιζέρια και τη μοιρολατρία, που θέλουν να επιβάλουν στο λαό μας... Κόντρα στην προπαγάνδα της τρομοκρατίας, που θέλει να κατεβάσουμε τις απαιτήσεις για τη ζωή μας στα όρια της εξαθλίωσης. Ο λαός μας και η νέα γενιά έχουν έναν άλλο δρόμο να βαδίσουν: «Ο δικός σου δρόμος. Για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό»! Είναι η διέξοδος που ξεκάθαρα απευθύνει προς τη νεολαία η ΚΝΕ μέσα από το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Το Φεστιβάλ είναι ένα πολιτικό σάλπισμα. Είναι μια όαση πολιτισμού για το λαό, για τη νεολαία, για την εργατιά. Ολοι από σήμερα και για τρεις μέρες εκεί, στης νιότης τη γιορτή, στο αντάμωμα του ΚΚΕ με τη νεολαία.ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
Επικίνδυνο για το λαό

ΣΕΛ.  18
ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Φοροεισπρακτικό αμόκ

ΣΕΛ.  29
ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ
Σήμερα διαδηλώσεις φοιτητών

ΣΕΛ.  22
ΠΑΜΕ - «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να μην εκδοθεί η Τουρκάλα αγωνίστρια

ΣΕΛ.  32
Κηδεύτηκε χτες ο σ. Μ. Στολίδης

ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νομιμοποιεί τη ληστεία των Ταμείων

Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο για την «Κοινωνική Οικονομία», η κυβέρνηση νομιμοποιεί τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, από το οποίο τα Ταμεία θα οδηγηθούν σε οικονομική ασφυξία.


ΣΕΛ.  2
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Αντιδράσεις για τα γεύματα πείνας

ΣΕΛ.  19
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Βήμα ταξικής ενότητας

ΣΕΛ.  27


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org