Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ- ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ
Περίμεναν ... αναπτυξιακά μέτρα

Για «ανθελληνικό λόγο, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα δυσβάσταχτα άκρως αναποτελεσματικά μέτρα που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας την προχτεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος των εμποροβιομηχάνων εμφανίστηκε δυσαρεστημένος γιατί «οι επιχειρήσεις δεν άκουσαν ούτε ένα αναπτυξιακό μέτρο, παρά μόνο τις ίδιες υποσχέσεις περί ανάπτυξης που δε βασίζονται πουθενά».

Στη «ολιγωρία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές της χώρας» αποδίδει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Σχολιάζοντας το νέο χαράτσι στα ακίνητα η διοίκηση του ΒΕΑ εξέφρασε «ανησυχία» ότι μεταξύ άλλων «η έτσι κι αλλιώς χαμηλή ανταγωνιστικότητα θα δεχτεί νέο πλήγμα με την επιβάρυνση του κόστους προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ η οικοδομή και τα σχετικά επαγγέλματα θα δεχτούν τη χαριστική βολή».

Στο γνωστό μοτίβο της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους «με όρους εθνικά αξιοπρεπείς» κινήθηκε για άλλη μια φορά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Β. Κορκίδης, με δήλωσή του μίλησε για «ιδιότυπη κλιμακωτή δήμευση της περιουσίας όλων των Ελλήνων επιβάλλοντας έναν ακόμα φόρο στη μικρή και μεγάλη ακίνητη περιουσία».

«Να αλλάξει γραμμή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης», ζητάει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Γ. Κασιμάτης καλώντας την κυβέρνηση «να αποφύγει τις εύκολες λύσεις, που εν πολλοίς δε θα φέρουν και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ