Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την ... επαναθεμελίωση του καπιταλισμού

Με το χιλιοειπωμένο «αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και η πολιτική της πρέπει να ανατραπεί», σχολίασε ο ΣΥΝ την ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Το ενδιαφέρον, βεβαίως, είναι στο τι προτείνει ο ΣΥΝ να αντικαταστήσει αυτήν την κυβέρνηση και την πολιτική της. Αναφέρει: «Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις, μέσα από την ενωτική δράση της αριστεράς και τη συνάντησή της με τις πλατιές κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου, να γυρίσουμε σελίδα. Υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της προστασίας της εργασίας και των λαϊκών εισοδημάτων. Της επαναθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, της αναδιανομής του πλούτου. Της δυναμικής αναπτυξιακής παρουσίας ενός νέου δημόσιου τομέα».

Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις που η «ενωτική δράση της αριστεράς» και των υπολοίπων οφείλει να αξιοποιήσει ώστε να γυρίσουμε σελίδα; Στην απάντησή του ο ΣΥΝ υποδεικνύει: «Την απεμπλοκή από το μνημόνιο και την επιθετική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στα πλαίσια μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπισή του που θα στηρίζεται στην επαναθεμελίωση της ίδιας της ΕΕ».

Κοντολογίς προϋπόθεση για να γυρίσουμε σελίδα είναι, κατά τον ΣΥΝ, μια άλλη ευρωπαϊκή πολιτική για το χρέος από μία άλλη, επαναθεμελιωμένη, ΕΕ. Ακόμα πιο σύντομα, η κοροϊδία στο λαό πάει σύννεφο. Οσες σελίδες κι αν γυρίσουν σε ένα βιβλίο που το γράφουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, θα είναι όλο και πιο σκοτεινές για τους λαούς. Οσο τα μονοπώλια και η εξουσία τους κυριαρχούν, ακόμα κι αν η ΕΕ γκρεμιστεί συθέμελα και χτιστεί απ' την αρχή, ακόμα κι αν το σύνολο του χρέους διαγραφεί, για τους λαούς τίποτα δεν θα αλλάξει. Πάλι καπιταλισμός, δηλαδή βαρβαρότητα, θα υπάρχει.Για να γραφτούν σελίδες ιστορίας υπέρ των λαών, προϋπόθεση είναι αυτοί με την πάλη τους να βάλουν οριστικά τελεία στο κεφάλαιο «καπιταλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ