Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις άρχισε, χτες, ο συριακός στρατός κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στην πόλη Χομς. Ο εμίρης του Κατάρ, σε παρέμβασή του, τόνισε ότι «η θέληση του συριακού λαού είναι ξεκάθαρη και το ζήτημα είναι ν' αρθεί το αδιέξοδο». Πιέσεις για επισκέψεις σε περιοχές συγκρούσεων ασκούν η Ερυθρά Ημισέληνος και ο Ερυθρός Σταυρός ενώ την Τετάρτη μεταβαίνει στη Δαμασκό ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου.

ΚΑΪΡΟ.-- Εν μέσω διαμαρτυριών των συγγενών των θυμάτων επαναλήφθηκε χτες η δίκη του πρώην Προέδρου Μουμπάρακ και των γιων του, καταρχήν, για την κατηγορία της εντολής δολοφονίας αντικαθεστωτικών διαδηλωτών, χωρίς κάμερες εντός αίθουσας, όπως στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

TOKIO.-- Καταστροφικό απεδείχθη το πέρασμα του τυφώνα «Τάλας» πάνω από τη δυτική Ιαπωνία, καθώς προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 32 ατόμων, αγνοείται η τύχη άλλων 57, ενώ σημείωσε τις χειρότερες ζημιές της τελευταίας επταετίας. Ανάγκασε μάλιστα περίπου μισό εκατομμύριο άτομα να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια αμερικανική πολιτεία της Λουζιάνα καθώς η τροπική καταιγίδα «Λι» (Lee) ήδη διέρχεται τις ακτές της προκαλώντας έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή και αυξάνοντας τους φόβους για πλημμύρες. Την ίδια στιγμή συνεχώς δυναμώνει ο κυκλώνας «Κάτια» στον Ατλαντικό και εκφράζονται φόβοι ότι μετά το πέρασμα της «Αϊρίν» και τρίτος κυκλώνας - καταιγίδα θα πλήξει τις ΗΠΑ.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Ο Πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα κήρυξε διήμερο εθνικό πένθος για τα 21 θύματα από τη συντριβή στον Ειρηνικό Ωκεανό - κοντά στο νησί Ροβινσώνας Κρούσος - ενός μεταγωγικού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ