Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Απώλεια κομμουνιστή ηγέτη

Χούλιο Κάσας Ρεγκέιρο
Χούλιο Κάσας Ρεγκέιρο
Πέθανε το Σάββατο στην Αβάνα από καρδιακή προσβολή ο στρατηγός Χούλιο Κάσας Ρεγκέιρο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου και υπουργός των Επαναστατικών Ενοπλων Δυνάμεων της χώρας. Προς τιμήν του το Κρατικό Συμβούλιο της χώρας κήρυξε για χτες επίσημο πένθος. Ο Χούλιο Ρεγκέιρο γεννήθηκε στις 16 Φλεβάρη του 1939 στην ανατολική επαρχία της Μαγιάρι Αρίμπα και συμμετείχε στην Κουβανική Επανάσταση.

Συλλυπητήριο μήνυμα προς το ΚΚ Κούβας απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ όπου σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με μεγάλη θλίψη μάθαμε για τον θάνατο του συντρόφου Χούλιο Κάσας Ρεγκέιρο, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ, αντιπροέδρου του Κρατικού Συμβουλίου και υπουργού των Επαναστατικών Ενοπλων Δυνάμεων της Κούβας. Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΚΚΚ από το 1ο Συνέδριό του και μέλος του ΠΓ από το 4ο Συνέδριό του (1991) μέχρι σήμερα.

Ο σ. Χούλιο Ρεγκέιρο ανήκει στη γενιά των μαχητών που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για την ανατροπή της δικτατορίας του Μπατίστα, την απόκρουση της ιμπεριαλιστικής ένοπλης επέμβασης στον κόλπο των Χοίρων, τη νίκη της Επανάστασης.

Διέτρεξε τη ζωή του μαχόμενος, πιστός στο Κομμουνιστικό Κόμμα, αφοσιωμένος στην υπόθεση της επανάστασης, του σοσιαλισμού.

Εκ μέρους των Ελλήνων κομμουνιστών, σας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε στους οικείους του και στον κουβανικό λαό την αλληλεγγύη μας, καθώς και τη διαβεβαίωση ότι το ΚΚΕ θα στέκεται σταθερά στο πλευρό της Κούβας απέναντι σε κάθε ιμπεριαλιστική επίθεση, πίεση ή επιβουλή».

  • Η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα (Σοφοκλέους 5, Φιλοθέη) έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων για σήμερα Τρίτη 6/9 από 10 π.μ. ως 12 μ. και αύριο Τετάρτη 7/9 από 10 π.μ. ως 12 μ. και από 2 μ.μ. ως 4 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ