Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11055

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενιαία πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα και στην Παιδεία

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας εργατών - μικρών αυτοαπασχολουμένων - φτωχών αγροτών - φοιτητών - μαθητών - ριζοσπαστικού κομματιού πανεπιστημιακών για να αποτραπεί η αντιλαϊκή λαίλαπα και στην Ανώτατη Εκπαίδευση.


ΣΕΛ.  15
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προστασία και αποκατάσταση των αποθεματικών στα Ταμεία

Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον πρωθυπουργό, με αφορμή την ένταξη των ομολόγων των Ταμείων στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής, για την αναδιάρθρωση του χρέους.


ΣΕΛ.  7

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΡΗΞΗ κόντρα στη νέα ολομέτωπη επίθεση

ΚΚΕ: Κυβέρνηση και τρόικα ήταν και είναι μαζί στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων, έχοντας και τη συναίνεση της ΝΔ. Ο λαός πρέπει να συσπειρωθεί και να οργανωθεί για να τους αποκρούσει και να ανατρέψει την πολιτική τους. Αλλη ελπίδα δεν υπάρχει

Στην άμεση και χωρίς παρεκκλίσεις ολοκληρωτική ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων προχωράει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά τις «οριστικές αποφάσεις» που πάρθηκαν κατά το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο και ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Η κυβέρνηση έχει το θράσος να εξαγγέλλει την ταχύτατη εφαρμογή των άγριων μέτρων του μεσοπρόθεσμου, που τσακίζουν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας και να καμώνεται ότι αμαρτάνει για το καλό τους. Ο λαός πρέπει να τους το ανταποδώσει με μαζική καταδίκη παντού.


ΣΕΛ.  9

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ
Συλλαλητήρια στις 10 Σεπτέμβρη σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Με καθημερινές εξορμήσεις και συζητήσεις με τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στο λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική.

  • Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους, στις 6.30 το απόγευμα.
  • Αθήνα: Σύνταγμα, στις 11 το πρωί.

ΣΕΛ.  2  -  3

Σε ρότα σύγκρουσης

Η αστική προπαγάνδα με αφορμή τη διακοπή των συζητήσεων κυβέρνησης - τρόικας, ξεσηκώθηκε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, αφ' ενός, γιατί δεν εφαρμόζει τάχα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί, άρα βάζει σε κινδύνους την καπιταλιστική οικονομία, αφ' ετέρου, γιατί τα μέτρα που εφαρμόζει δεν οδηγούν στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Και επισείει τον «μπαμπούλα» να μη δοθεί η 6η δόση του δανείου, προβάλλοντας μάλιστα και ανάλογες απειλητικές παρεμβάσεις από ευρωενωσιακούς παράγοντες. Το κεφάλαιο πασχίζει να εμφανίζεται ότι, αφ' ενός, νοιάζεται για το λαό, γι' αυτό και κάνει τάχα κριτική ότι τα μέτρα δεν οδηγούν στην ανάπτυξη, αφ' ετέρου, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει τα αντιλαϊκά μέτρα με κίνδυνο χρεοκοπίας (του κεφαλαίου), λες και δεν τα εφαρμόζει σε όφελός του, επιδιώκοντας να προκαλέσει φόβο στο λαό για να τον υποτάξει στην πολιτική που του σκοτώνει τη ζωή. Ο ΣΕΒ θεωρεί θεμελιακό ζήτημα για την ανάπτυξη την καταβαράθρωση ακόμη και αυτών των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Κυβέρνηση και τρόικα ταυτίζονται στην εξόντωση των λαϊκών δικαιωμάτων, με τη συναίνεση της ΝΔ, όπως αποδείχτηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από τον αγώνα για την ανακούφιση των οικογενειών τους, την κάλυψη όλων των αναγκών τους, που θα γίνεται αποτελεσματικός μόνο σε ρότα σύγκρουσης, ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων.



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια

Στο πλαίσιο μιας οργανωμένης λαϊκής αντίδρασης, οι εργαζόμενοι καλούνται να μην πληρώσουν την «έκτακτη εισφορά» και κάθε άλλο χαράτσι και να καταθέσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια που θα λάβουν στα εργατικά σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο.


ΣΕΛ.  2  -  3
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αγρια καταστολή σε συμβασιούχους

ΣΕΛ.  13
ΚΝΕ
Επικίνδυνο το «έξω τα κόμματα από τις σχολές»

ΣΕΛ.  16
ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ
Δεν τρομάζουν οι δικαστικές αποφάσεις

ΣΕΛ.  14
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργάνωση αγώνα στους χώρους δουλειάς

ΣΕΛ.  11
ΣΕΑΑΝ
Υπεράσπιση των αναπηρικών συντάξεων

ΣΕΛ.  12
ΟΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ
Συμβουλές ενάντια στους κομμουνιστές

ΣΕΛ.  22
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Βαθαίνουν το ρήγμα και οι κίνδυνοι

ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ