Τετάρτη 1 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΕΚΑ
Εντός προγραμματισμού ο «South Stream»

Σε στενή συνεργασία για την προώθηση των περιβαλλοντικών μελετών που απαιτούνται για να προχωρήσει ο αγωγός φυσικού αερίου «South Stream», συμφώνησαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας του αγωγού, Μ. Κρέιμερ, σε συνάντηση που είχαν χτες.

Στη συνάντηση τονίστηκε - σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου - η σημασία του «South Stream» ως «αγωγός τροφοδότης της εσωτερικής αγοράς, καθώς και διακoμιστής προς την Ιταλία». Αναφέρεται ακόμη ότι οι προπαρασκευαστικές τεχνικές μελέτες του έργου εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονικό προγραμματισμό τους, με τη μελέτη σκοπιμότητας του ελληνικού τμήματος να έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα.

Η υπουργός ΠΕΚΑ, Τ. Μπιρμπίλη, δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση του αγωγού. Ο Μ. Κρέιμερ επισήμανε ότι ο αγωγός αφορά περίπου το 1/3 των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ότι το σύνολο των ρυθμιστικών ζητημάτων του έργου εξετάζονται στο πλαίσιο της σχέσης ΕΕ - Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ