Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δεν επιτρέπουν καμιά περικοπή στα δικαιώματά τους

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ
Μια μαζική και ιδιαίτερα δυναμική συγκέντρωση στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν και νέες περικοπές στα δικαιώματά τους, όπως αυτή που επιχειρείται από τη διοίκηση του Οργανισμού για τον αποκλεισμό χιλιάδων συνταξιούχων από το πρόγραμμα θεραπευτικού Τουρισμού. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι συνταξιούχοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού σήμερα στις 2.30 μ.μ. με συγκέντρωση στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ, οπότε και συνεδριάζει η διοίκηση, προκειμένου να μην επιτρέψουν να περάσει μια τέτοια απόφαση.

Τη συγκέντρωση κάλεσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και συμμετείχαν σύσσωμες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ και απαίτησε να μην επιχειρήσει καν η διοίκηση να κουβεντιάσει νέες περικοπές και ότι σε κάθε περίπτωση οι συνταξιούχοι δε θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα, οι συνταξιούχοι έκλεισαν την οδό Αγ. Κωνσταντίνου, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα όπως: «Πληρώσαμε τα κέρδη, πληρώνουμε την κρίση, στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση», «Ολοι στο δρόμο ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους και τους κάλεσε σε αποφασιστικό αγώνα ενάντια σε αυτήν την πολιτική που επιχειρεί να τους ρίξει στον Καιάδα, να ξεμπερδεύει μαζί τους μια ώρα νωρίτερα.

Ακολούθησε πορεία στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, προκειμένου να καταγγελθεί η απόφαση του Οργανισμού να σταματήσει από φέτος η επιτόπια, από υπάλληλο του Οργανισμού, διανομή εισιτηρίων για το θερινό εκδρομικό πρόγραμμα στα σωματεία των συνταξιούχων. Αντιπροσωπεία επιδίωξε να συναντηθεί με την πρόεδρο του Οργανισμού, η οποία ωστόσο απουσίαζε και απαίτησαν να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησαν ολόκληρη την αποζημίωση που τους έκοψε η διοίκηση(2022-05-25 00:00:00.0)
Μαχητικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση(2018-10-02 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση στην Αθήνα στις 25 Μάη για την Υγεία(2018-05-18 00:00:00.0)
Να μην απλώσουν χέρι σε σπουδαστή(2015-11-04 00:00:00.0)
"Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα"(1996-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ