Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Ανασφάλιστες και απλήρωτες τραπεζοκόμες

Απλήρωτες και ανασφάλιστες για αρκετούς μήνες έχει 14 εργαζόμενες τραπεζοκόμες η εργολαβική επιχείρηση «ARRIA TERRA», η οποία είχε αναλάβει τον εφοδιασμό της Σχολής Ευελπίδων με εργαζόμενες στην απογευματινή βάρδια για τη σίτιση των ευελπίδων.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενες που κατέφυγαν στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι και το Μάη του 2011 ο εργοδότης δεν τους πλήρωνε παρά τους έδινε κάποια χρήματα έναντι του ποσού των 200 και 300 ευρώ. Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι οι εργαζόμενες για το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν και ανασφάλιστες. Το κλαδικό συνδικάτο μαζί με εργαζόμενες έκανε παρέμβαση τόσο στην εργολαβική εταιρεία όσο και στην ίδια τη Σχολή. Στη συνάντηση συνδικαλιστών με τον στρατηγό της σχολής και άλλους εκπρόσωπους της, ο επικεφαλής δήλωσε ότι η σχολή δεν γνώριζε την κατάσταση, παρότι οι εργαζόμενες δήλωσαν ότι είχαν ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Την ίδια στιγμή ο εργολάβος επιχείρησε να απολύσει τις εργαζόμενες που σήκωσαν κεφάλι και απευθύνθηκαν στο συνδικάτο, αλλά δεν τα κατάφερε. Αναγκάστηκε δε να κολλήσει ένσημα σε κάποιες εργαζόμενες μέχρι το Δεκέμβρη, ωστόσο τα ένσημα ήταν για 4ωρη απασχόληση και όχι 8ωρο, όπως δούλευαν. Στις 4 Μάη έληξε η σύμβαση με τη Σχολή Ευελπίδων και μετά από διαγωνισμό την τροφοδοσία της Σχολής με εργαζόμενες τραπεζοκόμες ανέλαβε η εταιρεία «Level Up». Εκπρόσωπος του νέου εργολάβου φέρεται να είναι κάποιος κ. Φράγκου, ο οποίος διατέλεσε εκπρόσωπος και του προηγούμενου εργολάβου. Οπως μάλιστα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, ο νέος εκπρόσωπος δήλωσε ότι δε θα επαναπροσλάβει όσες προσέφυγαν στο Συνδικάτο... Τις επόμενες μέρες το Συνδικάτο σχεδιάζει νέα παρέμβαση για το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ