Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

Την αντίθεσή τους στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αύξηση του ωραρίου, τις μετατάξεις και άλλα εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που συμμετείχαν στη χτεσινή απεργία του κλάδου και οι συνάδελφοί τους στους άλλους κλάδους του Δημοσίου, για τους οποίους η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας. Από τη μεριά της η κυβέρνηση έστειλε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν διαδηλωτές.

Στην Αθήνα οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια. Ακολούθησε πορεία μετά από μια μικρή καθυστέρηση λόγω ξαφνικής βροχής στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων ενώθηκε με τους απεργούς που είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τη Βουλή. Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων καλούσε τους εργαζόμενους να μη δεχθούν να πληρώσουν την κρίση των κεφαλαιοκρατών και να οργανώσουν ταξικούς αγώνες απαντώντας στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται. Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα που έγραφε το πανό του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής: «Το χρέος δεν είναι των εργατών, είναι τα κέρδη των καπιταλιστών». Επίσης, οι ίδιοι οι απεργοί στο ταξικό μπλοκ φώναξαν συνθήματα όπως: «Ενιαία δημόσια προσχολική αγωγή - δεν είναι αποθήκες οι παιδικοί σταθμοί», «Γονείς και εργαζόμενοι όλοι μια γροθιά - ανθρώπινες συνθήκες για όλα τα παιδιά», «Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και άλλα.

Στη Βουλή την πορεία των απεργών «υποδέχθηκαν» για άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής. Στις προσπάθειες μπλοκ διαδηλωτών να περάσουν μέσα από κάθετες οδούς στην Ακαδημίας για να φθάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών οι δυνάμεις καταστολής τους ψέκασαν με χημικά. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στη Βουλή όπου γύρισαν οι διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στο κεφάλι και στα πλευρά ο πρόεδρος της ΠΟΠ ΟΤΑ, Π. Βελέντζας, ο οποίος διακομίστηκε αρχικά στο «Ιπποκράτειο» και στη συνέχεια στον «Ερυθρό Σταυρό». Το χτύπημα των διαδηλωτών και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης καταδίκασε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, και πορεία μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Στην κορυφή της πορείας τέθηκαν οι βρεφονηπιοκόμοι των δημοτικών παιδικών σταθμών, για τους οποίους προβλέπεται επιμήκυνση του ημερήσιου ωραρίου κατά δύο ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ