Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
Χιλιάδες συνταξιούχοι αποκλείονται από το «θεραπευτικό τουρισμό»

Συζητά τη μείωση του αριθμού των δελτίων κατά 8.200 για το 2011

Μετά το άγριο χαράτσι στις συντάξεις, τα δώρα και τα επιδόματα αδείας, την επιβολή του νέου ΛΑΦΚΑ κλπ., η διοίκηση του ΙΚΑ επιχειρεί νέο χτύπημα σε βάρος των συνταξιούχων του Ταμείου καθώς και άλλων ασφαλιστικών ταμείων που έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, αυτή τη φορά με τον αποκλεισμό χιλιάδων από το πρόγραμμα Θεραπευτικού Τουρισμού του Οργανισμού. Την νέα προωθούμενη περικοπή σε βάρος των συνταξιούχων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και καλεί όλες τις συνταξιουχικές Οργανώσεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 18 Μάη στις 11 το πρωί στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου 8).

Συγκεκριμένα, προχτές η διοίκηση του ΙΚΑ έφερε θέμα σε συνεδρίασή της - το οποίο όμως τελικά δε συζητήθηκε - με το οποίο εισηγείται τη μείωση των δικαιούχων δελτίων Θεραπευτικού Τουρισμού (λουτροθεραπείες) για το 2011 σε 15.000 από 23.200 που είχαν πάρει δελτία το 2010. Ταυτόχρονα, η διοίκηση εισηγείται τη μείωση του ατομικού καθαρού εισοδήματος των συνταξιούχων - προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα - από τις 15.000 το ανώτερο που ίσχυσε πέρσι στις 12.000 ευρώ για το 2011. Θέτει όριο ηλικίας καθώς εισηγείται ότι δικαιούχοι των δελτίων θα είναι συνταξιούχοι άνδρες άνω των 65 ετών και γυναίκες άνω των 60. Επίσης ενώ μέχρι και πέρσι ο κάθε δικαιούχος δικαιούταν και δελτίο για το συνοδό του (πολλοί άλλωστε λόγω των παθήσεών τους δεν μπορούν να συμμετέχουν αν δεν συνοδεύονται), με βάση την εισήγηση, δελτίο θα λαμβάνει ο συνοδός αν και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο στην αρμόδια υπηρεσία. Τέλος, μειώνει το ποσό της ημερήσιας επιδότησης στα 15 ευρώ από τα 18 που ήταν πέρσι (για 10 διανυκτερεύσεις συν δυο μέρες μετακίνησης).

Επίσης, ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ξεκαθαρίζει ότι από φέτος σταματάει η μέχρι, και πέρσι, επιτόπια από υπάλληλο του Οργανισμού διανομή εισιτηρίων για το θερινό εκδρομικό πρόγραμμα στα σωματεία των συνταξιούχων. Για να γίνει κατανοητό, μέχρι και πέρσι και προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους διάφορα σωματεία συνταξιούχων κατέθεταν αίτημα στον Οργανισμό και υπάλληλος πήγαινε στα γραφεία και παραλάμβανε τα δικαιολογητικά των συνταξιούχων προκειμένου να διανεμηθούν τα εισιτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ