Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10960

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνεχής ιδεολογική πολιτική δουλειά, δεμένη με την ταξική πάλη

Υπάρχει λυσσαλέα αντίδραση απέναντι στο Κόμμα γιατί ο αντίπαλος έχει δυσκολίες να διαχειριστεί την κρίση όπως τη διαχειριζόταν παλιότερα, γιατί το Κόμμα έχει επαναστατική στρατηγική, δεν τρέχει να σώσει το αστικό πολιτικό σύστημα και όλα αυτά περικλείουν δυναμική ριζοσπαστισμού. Μπορούμε να κλονίσουμε τον αντίπαλο.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΑΜΕΣΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ σε όφελος Ελλήνων και μεταναστών

Ελληνες και μετανάστες να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων που έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοπόρα δράση, για:

  • Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Η παρουσία επαρκούς και ανάλογα εκπαιδευμένης αστυνομικής δύναμης να έχει μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών, και όχι την καταστολή και την τρομοκράτησή τους.
  • Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.
  • Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.
  • Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν και εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν το ναρκωτικό υποκατάστατο της μεθαδόνης, να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.
  • Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών.

ΣΕΛ.  2   -   5

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ακάθεκτη στον εξανδραποδισμό εργατικών δικαιωμάτων

Το «κούρεμα» των εργατικών δικαιωμάτων με το ψαλίδι της αντεργατικής πολιτικής συνεχίζεται αδιάκοπο. Ετσι, με το πρόσχημα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η κυβέρνηση ετοιμάζει και «δεύτερη δόση» αντεργατικών μέτρων, τα οποία, εφαρμοζόμενα στη βάση μιας οικονομίας που καθημερινά κατρακυλάει όλο και πιο βαθιά στην κρίση, οδηγούν την εργατική τάξη στον εξανδραποδισμό.


ΣΕΛ.  7


Η μελέτη και η συγγραφή της Ιστορίας του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  14   -   15
Συζήτηση με τον ΓΓ του Βραζιλιάνικου ΚΚ Ιβάν Πινέιρο

ΣΕΛ.  24   -   25
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Αντίπαλος των εργαζομένων

ΣΕΛ.  19
Δίμηνη καμπάνια της ΠΑΣΕΒΕ

ΣΕΛ.  20
ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενιαία πολιτική για το κεφάλαιο

ΣΕΛ.  13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ρεαλιστική διέξοδος για το λαό

ΣΕΛ.  10   -   11
ΚΝΕ
Για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Μην το βάζεις κάτω στις δυσκολίες που συναντάς στις σπουδές σου, στη δουλειά. Η οικογένειά σου και συ έχετε αξιοπρέπεια που δεν πουλιέται σε κανέναν δήθεν «φίλο» για μια σημείωση, μια θέση στο εργαστήριο, στην πρακτική, για μια δουλειά τριών μηνών. Θέλουν να «εξαγοράσουν» τη σιωπή σου, την ανοχή σου στην αντιλαϊκή πολιτική, την ψήφο σου, να νιώθεις ότι τους έχεις υποχρέωση... Δείξε τη δύναμή σου επιλέγοντας τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», που στηρίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  16   -   17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ