Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ
Διεκδικούν έργα υποδομής για να μην πλημμυρίζουν οι δρόμοι

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης είναι οι κάτοικοι στο κέντρο του Ρέντη, στο σημείο των πρώην εγκαταστάσεων της ΒΙΑΜΥΛ, καθώς, κάθε φορά που βρέχει κυκλοφορούν μέσα στη λάσπη και τις λακκούβες. Ετσι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Ρέντη πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας όχι πια άλλες υποσχέσεις, που εδώ και χρόνια ακούν από τον δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη, αλλά έργα υποδομής εδώ και τώρα. Στο πλευρό τους στάθηκαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και κάτω από την πίεση που άσκησαν οι κάτοικοι ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Φάνης Αντωνάτος, πρόεδρος του Φιλενωτικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολυκατοικιών Ρέντη «Η Ενότητα», τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι με διάφορες μορφές πάλης να διεκδικήσουμε την υλοποίηση άμεσα ουσιαστικών έργων αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στη γειτονιά μας».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη από τον περασμένο χειμώνα έχει ήδη καταγγείλει πως παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρέντη από το 2000 για τη διαμόρφωση του χώρου με πράσινο, πλατεία, πεζόδρομους δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικά και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «τα ζητήματα συνθηκών ζωής 700 οικογενειών που διαμένουν στο συγκρότημα, είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και το πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα από τη δημοτική αρχή δίνει και το πολιτικό της στίγμα. Οταν μάλιστα η "Λαϊκή Συσπείρωση" έθεσε το θέμα στο τεχνικό πρόγραμμα, καμία ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε. Είναι υπόθεση των κατοίκων, να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, όπως τους οφείλεται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ