Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ
Υποχρεωτικές μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού

Την υποχρεωτική μετάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού (Μονίμων και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) των δήμων σε άλλους δήμους του οικείου νομού, στην οικεία Περιφέρεια και σε Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εντός του οικείου νομού, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες, προς ψήφιση, στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση». Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται επίσης η οικειοθελής μετάταξη υπαλλήλων των δήμων σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις υπηρεσιών του Δημοσίου και ΝΠΔΔ καθώς η αντίστροφη οικειοθελής μετάταξη από το Δημόσιο στους δήμους.

Η υποχρεωτική μετάταξη αναγκάζει τον εργαζόμενο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έχει ρυθμίσει τη ζωή του. Παράλληλα, ο ισχυρισμός ότι θα υποχρεωθεί σε μετάταξη όποιος χαρακτηριστεί πλεονάζον προσωπικό δεν εξηγεί πώς μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος ως πλεονάζων όταν είναι γενικά αποδεκτό πως βασικές εργασίες στους ΟΤΑ εκτελούνται από συμβασιούχους και ότι υπάρχει έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Πιο κάτω, στην τροπολογία αναφέρεται ότι θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, με πρόταση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, μετά από γνώμη της ΚΕΔΕ, που θα καθορίσει: τους δήμους των οποίων θέσεις καταργούνται, οι καταργούμενες θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα του πλεονάζοντος προσωπικού των δήμων, οι φορείς υποδοχείς των υπό μετάταξη υπαλλήλων και οι θέσεις οι οποίες συνιστώνται εφόσον δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις. Για τον καθορισμό των εν λόγω θέσεων λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, γεωγραφικά και οικονομικά κριτήρια καθώς και οι ασκούμενες αρμοδιότητες. Με το ίδιο διάταγμα καθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία μετάταξης ή μεταφοράς του προσωπικού και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Αλλη διάταξη της τροπολογίας αφορά στο πλαίσιο της υποχρέωσης των δήμων, από τον «Καλλικράτη», να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Βάσει της διάταξης οι δήμοι υποχρεούνται να αναμορφώσουν τους προϋπολογισμούς τους, εφόσον στον έλεγχο του πρώτου εξαμήνου του 2011 διαπιστωθεί ότι το ύψος των εσόδων του προϋπολογισμού τους δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των εγγεγραμμένων δαπανών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι(2020-07-11 00:00:00.0)
Μεθοδεύεται η οριστική διάλυσή του(2003-02-20 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση(1997-06-28 00:00:00.0)
Να μονιμοποιηθούν οι έκτακτοι υπάλληλοι των ΟΤΑ(1997-05-08 00:00:00.0)
Μετατάξεις εργαζομένων από εκποιούμενες επιχειρήσεις(1996-02-16 00:00:00.0)
Ρουσφετολογικό άλμα(1995-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ