Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «WIND» ΚΑΤΑ ΦΤΩΧΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ
Χρωστά 800 ευρώ για το «κινητό» και του παίρνουν σπίτι και οικόπεδο!

Για ένα χρέος ύψους 800 - 900 ευρώ, που έχει προκύψει από την οικονομική αδυναμία του να πληρώσει λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου του, κινδυνεύει, άμεσα, να χάσει το σπίτι του, μαζί και το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «WIND ΕΛΛΑΣ» τα βγάζει σε πλειστηριασμό!

Πρόκειται για νέο άνθρωπο, κάτοικο χωριού των Τρικάλων που εργάζεται στην ψησταριά του πατέρα του - τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας - ο οποίος τίθεται στο «στόχαστρο» της πολυεθνικής εταιρείας επειδή, λόγω και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που πληρώνει ο εργαζόμενος λαός, δεν μπόρεσε να πληρώσει κάποιους λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Ο πλειστηριασμός, που αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης 406,50 τμ μετά της επ' αυτού διώροφης οικοδομής (84 τμ ο κάθε όροφος), ορίστηκε για τις 25 Μάη 2011 και, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, «καλούνται όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να έρθουν να πλειοδοτήσουν».

Η πολυεθνική «WIND», λοιπόν, που έχει κέρδη εκατομμυρίων - στην Ελλάδα οι πελάτες της φτάνουν τα 4 εκατομμύρια και ο κύκλος εργασιών της, το 2009, έφτανε το 1,07 δισ. ευρώ - δεν ανέχεται ότι μπορεί να χάσει μερικά ευρώ από έναν βιοπαλαιστή που ζει σε ένα χωριουδάκι της ελληνικής υπαίθρου και παλεύει, με νύχια και με δόντια, να κρατήσει ανοιχτό το οικογενειακό μαγαζάκι. Κι επιδεικνύοντας τη δύναμη του οικονομικά ισχυρού, επιχειρεί να του αρπάξει το σπίτι που, με πολύ ιδρώτα και χίλια βάσανα, έκτισαν οι φτωχοί γονείς του. Κατά τα άλλα, η πολυεθνική διαφημίζει στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ότι «ξεχωρίζει και για την κοινωνική προσφορά της»!

Βεβαίως, καμιά κοινωνική ευαισθησία δεν μπορεί να έχει μια καπιταλιστική, πολυεθνική εταιρεία, αφού το μόνο που ενδιαφέρει το κεφάλαιο είναι πώς θα εξασφαλίσει και θ' αυγατίσει τα κέρδη του. Και μπροστά σ' αυτή της την «ανάγκη» η «WIND» - όπως θα έκανε κάθε καπιταλιστική επιχείρηση - δε διστάζει να συντρίψει την αξιοπρέπεια και να σβήσει τα όνειρα για τη ζωή ενός νέου και φτωχού χωρικού.

Η απάντηση στη σφοδρή και ανάλγητη επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, της πλουτοκρατίας εναντίον της φτωχολογιάς, δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο με την ενωμένη και οργανωμένη αγωνιστική δράση του λαού.

Σ' αυτόν τον αγώνα καλεί το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι η δύναμη του αγωνιζόμενου λαού μπορεί «να φέρει τα πάνω κάτω». Οι Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί από τις αγωνιστικές συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ σ' όλη τη χώρα, οργανώνουν τη λαϊκή αντίσταση, διεκδικώντας πάγωμα των χρεών των φτωχών λαϊκών οικογενειών, να μην πληρώσει η φτωχολογιά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η πλουτοκρατία. Ταυτόχρονα, καλούν το λαό να περάσει στην αγωνιστική αντεπίθεση, θέτοντας στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και ανάδειξης της Λαϊκής Εξουσίας.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να καταργηθούν αντιλαϊκοί φόροι - χαράτσια(2013-06-06 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τη διατροφή και στέγαση φτωχών οικογενειών(2013-04-03 00:00:00.0)
Συμπαράσταση από σωματεία(2009-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ