Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κινητοποίηση για το ξήλωμα κεραιών τηλεφωνίας

Με αποστολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Κρήνης στη Νίκαια απάντησε η κυβέρνηση, στη χτεσινή δυναμική επιχείρηση της δημοτικής αρχής και κατοίκων της πόλης, προκειμένου να αποξηλώσουν κεραία κινητής τηλεφωνίας από κτίριο της οδού Ανωγείων 16.

Στις 12 το μεσημέρι ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, μαζί με εργαζόμενους του Δήμου πήγαν στο συγκεκριμένο κτίριο και επιχείρησαν να ξηλώσουν την κεραία. Αμέσως στο κτίριο επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συνέλαβαν εργαζόμενους. Συνάντησαν όμως την άμεση αντίδραση του δημάρχου που τους προέτρεψε να συλλάβουν τον ίδιο και όχι τους εργαζόμενους που εκτελούσαν εντολές της δημοτικής αρχής, αλλά και εκατοντάδων κατοίκων της Κοκκινιάς που αμέσως συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, απέκλεισαν την έξοδο και έτσι οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αφήσουν ελεύθερους τους εργαζόμενους.

Η παρέμβαση της Αστυνομίας και η σύλληψη των εργαζομένων προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων που απέδειξαν, όπως τόνιζαν, πως η αστυνομία πήρε το μέρος των ιδιοκτητών των κεραιών, που καθημερινά καταστρέφουν την υγεία των κατοίκων και παράλληλα καταπατούν και το νόμο, αφού η εγκατάσταση των κεραιών δε συνοδεύεται ούτε καν από πολεοδομική άδεια. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο, όπως χαρακτήρισε, αγώνα τους, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια Πειραιά.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η δημοτική αρχή προχώρησε στη χτεσινή ενέργεια μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο μάλιστα προέβλεψε και την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες κτιρίων που φιλοξενούν τέτοιες κεραίες και αφού είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των κεραιών πως αν δεν τις απομακρύνουν οι ίδιοι, θα τις απομακρύνει ο δήμος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των κατοίκων της πόλης μας και να απομακρύνουμε όλες τις κεραίες από τη Νίκαια», τόνισε ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι είναι σε πλήρη ετοιμότητα και πως αν, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα δύο - τριών ημερών δεν απομακρυνθούν οι κεραίες από τους ιδιοκτήτες τους, θα τις απομακρύνει ο δήμος.

Η δημοτική αρχή, μαζί με τους κατοίκους, πραγματοποίησε νέα συγκέντρωση σε κτίριο της οδού Ατταλείας, όπου έχει εγκατασταθεί άλλη μια από τις 24 κεραίες που έχουν εγκατασταθεί στο δήμο, κάνοντας έτσι σαφείς σε όλες τις κατευθύνσεις τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

Την πιο ακραία έκφραση της αστυνομικής βίας, καταγγέλλουν με ανακοίνωση ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή της Νίκαιας, επειδή υπεράσπισαν το δικαίωμα των δημοτών τους στην ανάσα και την ποιότητα ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ