Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: «...η χώρα βρίσκεται σε δημοσιονομική κρίση και επιβάλλονται περικοπές παντού. Από αυτές δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο χώρος της υγείας, ο οποίος είναι μεταξύ εκείνων που διακρίνονται για φαινόμενα διαφθοράς και σπατάλης (...) επειδή τα επόμενα χρόνια η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών δεν προβλέπεται να βελτιωθεί και οι περικοπές θα συνεχίσουν να αποτελούν αδήριτη ανάγκη, φρόνιμο είναι οι αρμόδιοι υπουργοί να πάρουν εγκαίρως τα μέτρα τους (...) γνωρίζουν την κατάσταση και τους πόρους που διαθέτουν. Ας ιεραρχήσουν αυστηρά τις προτεραιότητές τους. Ας κόψουν τη σπατάλη και ας περιορίσουν τη διαφθορά. Για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον την απρόσκοπτη λειτουργία των κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ»: «Ορισμένοι υπουργοί έχουν αρχίσει να φλερτάρουν με την ιδέα των πρόωρων εκλογών (...) Η συλλογιστική τους έχει ως εξής. Οταν θα έρθει η ώρα, μετά το Πάσχα, για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης που θα ψηφιστεί από τη Βουλή σε συμφωνία και με την Ευρωπαϊκή Ενωση να ζητήσουν αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων. Αν την πετύχουν, τότε η κυβέρνηση θα έχει ευρύτερη νομιμοποίηση για την εφαρμογή των μέτρων και άρα μεγαλύτερη ισχύ στο εσωτερικό και αξιοπιστία στο εξωτερικό. Αν όχι, τότε θα πάμε σε εκλογές με το δίλημμα ναι ή όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα - ναι δηλαδή στη συνέχιση της προσπάθειας ή βουτιά στην αβεβαιότητα με ανοικτό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας; (...) Τα πράγματα ωστόσο πιθανότατα θα λειτουργήσουν πολύ διαφορετικά (...) Ναι το ΠΑΣΟΚ προηγείται. Οι προβλέψεις ωστόσο - και μάλιστα τέτοιες προβλέψεις με τόσο χαμηλά ποσοστά για τα δυο μεγάλα κόμματα - εύκολα μπορεί να διαψευστούν (...) Το κεφάλι κάτω λοιπόν. Αν κάποιοι δεν αντέχουν είναι καλύτερο να παραιτηθούν από το να παρασύρουν τη χώρα στην αβεβαιότητα!» (ο Π. Καψής στο ΒΗΜΑ/ηλεκτρονική έκδοση).

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ: «Εχει τεθεί ουσιαστικά σε αμφισβήτηση η συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας γύρω από την κυβερνητική πολιτική. Της οποίας η απόδοση είναι, ούτως ή άλλως, προβληματική (...) αυτό δεν μπορεί να παραταθεί. Ακόμη κι αν οι κυβερνητικές δυσκολίες πήραν μιαν ανάσα από την απεργία των μέσων ενημέρωσης, πρέπει κάτι να γίνει. Κάτι το οποίο θα μοιάζει με πολιτική ανάταξη. Κάτι το οποίο θα διασφαλίζει συνθήκες σταθερής διακυβέρνησης και ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης. Και το οποίο δεν είναι (τώρα τουλάχιστον) οι εκλογές» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ