Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη συγκέντρωση συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Τη Δευτέρα 18 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., το ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Το ΚΚΕ απευθύνει στο λαό κάλεσμα συμπόρευσης, οργάνωσης και αντεπίθεσης, για την απόκρουση και την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Η μεγάλη συγκέντρωση αποτελεί ένα προσκλητήριο αγώνα προς όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τις γυναίκες και τους μετανάστες, τους μικρούς αγρότες της Αττικής. Είναι ένα προσκλητήριο πάλης προς όλους εκείνους που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αντιλαμβάνονται όμως ότι μπροστά στο λαό ανοίγονται δύο δρόμοι: Εκείνος της πτώχευσης των λαϊκών νοικοκυριών, του συμβιβασμού με τη βαρβαρότητα που γεννάει εξαθλίωση για τις εργατικές οικογένειες και νέα κέρδη για την πλουτοκρατία. Και εκείνος της οργανωμένης αντίστασης και αντεπίθεσης, προκειμένου να μπουν εμπόδια στα χειρότερα που έρχονται και να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικές αλλαγές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα αν ψήφισαν το ΚΚΕ και αν συμφωνούν σε όλα μαζί του, αν έχουν τους δικούς τους προβληματισμούς, σχετικά με τη σοσιαλιστική προοπτική, ξέχωρα από το αν συμμετείχαν μέχρι σήμερα στις κινητοποιήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, έχουν τώρα πολλούς λόγους να συμπορευτούν με το Κόμμα, να ενώσουν τη γροθιά τους με τους κομμουνιστές, στη μεγάλη συγκέντρωση, στις 18 Απρίλη. Για να δώσουν ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και να διατρανώσουν: Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού, στην οποία οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ για να προστατευθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Η συμμετοχή τους στη συγκέντρωση είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που προκλητικά χρεώνουν στο λαό συμφωνία με τα βάρβαρα μέτρα και τώρα ετοιμάζουν το επόμενο πακέτο, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και την ελεγχόμενη χρεοκοπία.


Τα λαϊκά στρώματα γνωρίζουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, γιατί λέει την αλήθεια στο λαό και οι προβλέψεις του επαληθεύονται. Τώρα έχουν την πείρα να δουν ότι όλες οι μορφές διαχείρισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και της κρίσης του, που προτείνουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, φέρνουν το ίδιο βάρβαρο αποτέλεσμα για το λαό: Το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τα «λουκέτα» στα μικρομάγαζα, τη γιγάντωση των μονοπωλίων, την ακρίβεια σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας.

Μόνος δρόμος για να μην πτωχεύσει ο λαός, να μην πληρώσει την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, είναι η οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση. Η λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικεί τα σύγχρονα δικαιώματα, θα ανοίγει το δρόμο με την πάλη της για ριζικές αλλαγές, για λαϊκή εξουσία και οικονομία. Κάθε εργατοϋπάλληλος που στενάζει από το βάρος της αντιλαϊκής επέλασης, έχει τη θέση του στον αγώνα με το ΚΚΕ, στη μεγάλη συγκέντρωση στις 18 Απρίλη στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ