Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιδιώκει να βαθύνει την εμπλοκή στον πόλεμο

Να βαθύνει την εμπλοκή της στην ιμπεριαλιστική επιδρομή κατά της Λιβύης, με πρόσχημα και την «ανθρωπιστική βοήθεια», ετοιμάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες από το Λουξεμβούργο, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, ο υπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον Δ. Δρούτσα, η κυβέρνηση «είναι πρόθυμη και έτοιμη να διαθέσει την Κρήτη ως κόμβο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας της διεθνούς κοινότητας προς τη Λιβύη».

Το ζήτημα της Λιβύης βρίσκεται στο επίκεντρο των διπλωματικών παζαριών και διαβουλεύσεων, καθώς χτες συνεδρίασαν γι' αυτό το θέμα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Σήμερα, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ντόχα, όπου θα συνέλθει η ομάδα επαφής για τη Λιβύη, ενώ την Πέμπτη στο Κάιρο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των περιφερειακών οργανισμών και στη συνέχεια στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Μετρώντας ήδη μεγάλη συμβολή στη φονική ιμπεριαλιστική επέμβαση, ο Δ. Δρούτσας εξέφρασε υποκριτικά την προσδοκία οι διπλωματικές επαφές της λυκοσυμμαχίας «να αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα για να ξεκινήσει μία πολιτική διαδικασία για τη Λιβύη και εντός της Λιβύης», να ξεκινήσει δηλαδή η μοιρασιά της λείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ