Τετάρτη 13 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με Αυστραλούς βουλευτές

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας είχε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. Αφού τόνισε ότι στην Αυστραλία ζουν πάνω από 700.000 Ελληνες μετανάστες, που αποτελούν γέφυρα φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στους βουλευτές:

«Αντιμετωπίζουμε και στη χώρα μας τη βαθιά καπιταλιστική κρίση, που είναι μια κρίση υπερπαραγωγής και υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Μια κλασική καπιταλιστική κρίση, όπου οι καπιταλιστές φορτώνουν τα βάρη της, μέσω των πολιτικών τους εκπροσώπων, στις πλάτες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Μας ανησυχούν οι πολεμικές δραστηριότητες και κυρίως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ εναντίον λαών και χωρών στη Βόρεια Αφρική, τη Λιβύη, τη Μέση Ανατολή, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία. Και όλα αυτά για τα πετρέλαια της Λιβύης, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στην ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου, για τον ορυκτό πλούτο της Αφρικής, ενώ υπάρχουν ιμπεριαλιστικές δραστηριότητες και παρεμβάσεις και στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Καταλήγοντας τόνισε ότι για όλα αυτά «ως ΚΚΕ δεν ανησυχούμε μόνο, αλλά παίρνουμε δραστήρια μέρος στην οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, γιατί οι λαοί θα πρέπει να καθορίσουν τον τρόπο ζωής τους σε κάθε χώρα μέσα από τους αγώνες τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ