Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Φαντάροι ενάντια στη δολοφονική επέμβαση στη Λιβύη

Νέα επιστολή καταγγελίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της συμμετοχής της Ελλάδας, από στρατευμένους στη Σπάρτη και το Γύθειο

Μετά την επιστολή στρατευμένων νέων από 18 μονάδες στον Εβρο, που δημοσιεύσαμε χτες, συνεχίζουμε σήμερα με νέα επιστολή, απτή απόδειξη και αυτή της ανυπότακτης νεολαίας της χώρας μας. Σημειώνουν οι νεολαίοι στην επιστολή τους: «Εμείς, στρατευμένοι που κάνουμε την εκπαίδευσή μας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών της Σπάρτης και του Γυθείου, καταγγέλλουμε τη δολοφονική επέμβαση των ιμπεριαλιστών ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Λιβύη και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Ξεπερνά τα όρια της υποκρισίας η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους δολοφόνους της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ που μακελεύουν τους λαούς, από τους καπιταλιστές που σαρώνουν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα σε όλες τις γωνιές της Γης. Στόχος τους είναι να βάλουν στο χέρι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον πλούτο της περιοχής. Το μόνο που υπολογίζουν είναι τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων τους για το μοίρασμα των αγορών. Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, αυτοί οι ανταγωνισμοί γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι για τους λαούς. Το κεφάλαιο δε διστάζει μπροστά σε ένα ακόμα μακελειό για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του.

Μόνο οι λαοί έχουν τη δύναμη να τους σταματήσουν.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του κόμματος της Μπακογιάννη, που στηρίζουν τη συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, είναι πολύ βαριές. Αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνος για τους λαούς είναι ο δρόμος της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που έχουν επιλέξει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν. Αποδεικνύεται και τι σημαίνει η προσπάθεια που και στη θητεία συναντάμε για να μετατραπεί ο στρατός σε μισθοφορικό με την ένταξη στον Ευρωστρατό και στο ΝΑΤΟ, στο σιδερένιο χέρι των μονοπωλίων.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τα παζάρια των καπιταλιστών. Ο αγώνας του ελληνικού λαού για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στον πόλεμο είναι και δικός μας αγώνας.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση!

Να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και στο Ακτιο!

Να αποχωρήσουν τώρα τα ελληνικά αεροπλάνα και πλοία από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις(2022-04-29 00:00:00.0)
Το «Φύλλο Πορείας» μας έχει εκδοθεί, διαδώστε το όσο πιο πλατιά μπορείτε!(2020-06-30 00:00:00.0)
Μεγάλη η ευθύνη ΕΕ - κυβερνήσεων για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και τις συνέπειές της(2020-06-26 00:00:00.0)
Κόντρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια(2011-05-08 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας(2011-03-10 00:00:00.0)
Ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στα στρατιωτικά σχέδια για τη Λιβύη(2011-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ