Παρασκευή 1 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙ ΛΑΓΟΙ: «Η συνηθισμένη πλέον εικόνα στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη Λιβύη είναι η εξής: Εκατοντάδες αγροτικά, στρατιωτικά και κάθε λογής άλλα τζιπ, γεμάτα με ενόπλους, να τρέχουν με ταχύτητα κατά των κανταφικών δυνάμεων, ιδιαίτερα μετά τους δυτικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και μέσα σε λίγη ώρα μετά από αντεπιθέσεις των πραιτοριανών και των πιστών στον Καντάφι, να τρέπονται σε φυγή με την ίδια ταχύτητα» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΕΜΑΣ: «Τις συντεταγμένες των κτιρίων "ξένου ενδιαφέροντος" στην Τρίπολη της Λιβύης (πρεσβείες, προξενεία, επιχειρήσεις) συλλέγουν, σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί, προκειμένου να αποφύγουν τις παράπλευρες απώλειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αμερικανοί ζήτησαν (και έλαβαν) και από την Αθήνα την επιβεβαίωση των συντεταγμένων της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη» (το θέμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ: «Πράκτορες της CIA έχουν αναπτυχθεί στη Λιβύη για να αποκαταστήσουν επαφή με τους αντικαθεστωτικούς και να καθοδηγήσουν τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times» (στα ΝΕΑ).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΒΥΟΙ: «Σελίδα που καλούσε τους Παλαιστίνιους σε νέα ιντιφάντα διέγραψε το Facebook ύστερα από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Η σελίδα "Τρίτη Παλαιστινιακή Ιντιφάντα", η οποία πριν διαγραφεί είχε 350.000 φίλους, ζητούσε από τους Παλαιστίνιους να βγουν στους δρόμους στις 15 Μαΐου μετά τις προσευχές της Παρασκευής και να πάρουν τα όπλα κατά του Ισραήλ. Οπως δήλωσε η εταιρεία, αν και αρχικά ήταν ειρηνική πρόσκληση ακολούθως έγιναν πολλά σχόλια "για τη χρήση βίας"» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ