Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Η ΠΑΣΥ καταγγέλλει την αύξηση των δημοτικών τέλων

Κάλεσμα για μαζική παρουσία φτωχών αγροτών, κτηνοτρόφων, εργαζομένων και μικρομεσαίων επαγγελματιών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αποκόρωνα στα Χανιά, ώστε να εμποδιστεί η επικείμενη αύξηση που θα εισηγηθεί η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) για αύξηση των δημοτικών τελών, απευθύνει η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΥ και οι αγροτικοί σύλλογοι πρώην Δήμου Αρμένων και Κάινας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τονίζεται ότι «Η πολιτική της κεντρικής διοίκησης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ συντονίζεται με την πολιτική της τοπικής διοίκησης, ώστε τα βάρη της κρίσης που δημιούργησαν τα κέρδη του κεφαλαίου, να πέσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων που δεν ευθύνονται για την κρίση. Αυτή την πολιτική ακολουθούν οι Δημοτικές Αρχές που στηρίχτηκαν από τα κόμματα που διαμόρφωσαν ή αποδέχτηκαν τον Καλλικράτη. Αυτή η πολιτική, υπογραμμίζουν, διαμορφώνει τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων και την υψηλή τιμή των αγροτοεφοδίων, μειώνει τις συντάξεις και τους μισθούς, αυξάνει υπέρογκα τις διάφορες φορολογίες, άμεσες και έμμεσες, εμπορευματοποιεί την Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία, περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες κ.λπ.».

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν για την πλουτοκρατία, χαρίζονται δεκάδες δισ. ευρώ ως ενίσχυση στους τραπεζίτες και ποικίλες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές γενικά στο μεγάλο κεφάλαιο.

Κλείνοντας την ανακοίνωση τονίζουν ότι μόνος δρόμος για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους - εργατοϋπαλλήλους - μικρομεσαίους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους είναι η αντεπίθεση κατά αυτής της πολιτικής για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η 24ωρη απεργία(2011-03-11 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας(2010-09-09 00:00:00.0)
Αγωνιστική κάθοδος στα Χανιά(2003-05-08 00:00:00.0)
Διέξοδος με το συνολικό αντιπάλεμα της ασκούμενης πολιτικής(2002-06-11 00:00:00.0)
Μαχητικό ψηφοδέλτιο για έναν ισχυρό δήμο(1998-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ