Τετάρτη 23 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
Αύξηση 8,5% στο «έλλειμμα» στο α' δίμηνο

Τα νέα αντιλαϊκά πακέτα για το 2011, τα οποία ομολογεί πλέον και η κυβέρνηση, εγκυμονεί η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011. Η οικονομική ανημπόρια του λαού φέρνει και πτώση των ειδικών φόρων που μπαίνουν στα ταμεία του κράτους. Η υστέρηση των εσόδων συμπληρώνεται από τις τρανταχτές φοροελαφρύνσεις στα κέρδη και μερίσματα της πλουτοκρατίας που ισχύουν από την 1η Γενάρη. Για το α' δίμηνο το εμφανιζόμενο έλλειμμα καταγράφει και αύξηση 8,5% και διαμορφώνεται πάνω από 1 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία (Γενάρης - Φλεβάρης 2011) από το υπουργείο Οικονομικών:

Εσοδα: Υποχωρούν με ρυθμό 9,1% (στα 7,95 δισ. ευρώ) και έναντι αντιλαϊκού στόχου για αύξηση 8,5% σε 12μηνη βάση. Ο φόρος νομικών προσώπων (επιχειρήσεις) υποχώρησε με ρυθμό πάνω από 26%.

Πρωτογενείς δαπάνες: Εμφανίζονται καθηλωμένες στα περσινά επίπεδα (8,1 δισ. ευρώ). Οι μισθοί (κεντρική διοίκηση) καταγράφουν πτώση 9,5%. Τα ποσά για τοκοχρεολύσια για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους πλησιάζουν στα 11 δισ. ευρώ, διαμορφώνονται δηλαδή πολύ πάνω από τις πρωτογενείς δαπάνες. Το σύνολο των δαπανών μαζί με τους τόκους διαμορφώνεται στα 9,3 δισ. ευρώ με αύξηση 3,3%.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org