Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον κυνισμό της πλουτοκρατίας

Απροκάλυπτα κυνικός απέναντι στη σφαγή του λιβυκού λαού, ο ΛΑ.Ο.Σ. απέδειξε ότι είναι αδίστακτος όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Το περασμένο Σάββατο, ο εκπρόσωπος Τύπου Κ. Αϊβαλιώτης, με δήλωσή του, εγκάλεσε την κυβέρνηση όχι για την απόφασή της να εμπλέξει τη χώρα στο βομβαρδισμό της Λιβύης, αλλά γιατί δεν εξασφάλισε ικανά ανταλλάγματα! Οπως είπε: «Στην περίπτωση της Λιβύης, η κυβέρνηση να θυμηθεί την ρήση: Από πίτα που δεν τρως μην σε νοιάζει κι αν καεί». Δηλαδή, λέει στην κυβέρνηση ότι αν είναι να εξασφαλίσει ικανοποιητικό κομμάτι για τη ντόπια αστική τάξη, τότε να πάρει ενεργητικά μέρος στη σφαγή, πράγμα που ούτως ή άλλως κάνει.

Λίγο μετά, ο ΛΑ.Ο.Σ. επανήλθε και σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτωθεί Αραβας από ελληνικά όπλα. Γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα η αρχή;». Ο ΛΑ.Ο.Σ. σκόπιμα περιορίζει το πρόβλημα της ελληνικής συμμετοχής στο ενδεχόμενο να διαταραχθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον αραβικό κόσμο και άρα να πληγούν τα οικονομικά συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης που ευνοούνταν από τη μέχρι τώρα διείσδυση του ελληνικού κεφαλαίου στις αραβικές χώρες. Γιατί αυτός είναι ο καημός του ΛΑ.Ο.Σ. και όχι βέβαια οι ζωές των Αράβων, ή οποιουδήποτε άλλου στον κόσμο, όπου πρυτανεύει το ιμπεριαλιστικό δίκαιο και ο ΛΑ.Ο.Σ. το στηρίζει μέχρι τα μπούνια.

Χτες, ο Γ. Καρατζαφέρης. σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real», εναντιώθηκε καιροσκοπικά στην εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση, επιβεβαίωσε όμως ότι πρόκειται για εναντίωση για καθαρά ωφελιμίστικους λόγους και σκοπιμότητες, για να «μην χαλάσουμε πατροπαράδοτες καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο». Επιπρόσθετα, καλλιέργησε αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ, ισχυριζόμενος πως «γίνεται ό,τι θέλει η Αμερική, η Ευρώπη δεν έχει σηκώσει ποτέ το ανάστημά της, κάνει αυτό που θέλει η Αμερική». Λαγός ο ΛΑ.Ο.Σ. και για να βγει αθώα του αίματος η ιμπεριαλιστική ΕΕ, μια από τις ισχυρότερες χώρες της οποίας, η Γαλλία, πρωτοστατεί στη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επέμβαση. Είναι τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι για το λαό. Ο ΛΑ.Ο.Σ. πρέπει να καταδικαστεί πολιτικά για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ιμπεριαλιστές, για το μίσος που τρέφει για το λαό και τα δικαιώματά του.


Β.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ