Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΡΩΣΙΑ
Αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό

Την έντονη διαφωνία του εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θυμίζει «μεσαιωνικά καλέσματα σε σταυροφορίες», αναδεικνύοντας τις αντιθέσεις των δύο πολιτικών, έκφραση και διαφορετικών μερίδων του ρωσικού κεφαλαίου.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη χρήση του όρου «σταυροφορίες» ο Μεντβέντεφ και έσπευσε να υπερασπιστεί τη θέση της χώρας του να απέχει της ψηφοφορίας, αποφεύγοντας έτσι την ευθεία αντιπαράθεση με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αφορμή αυτών των αντιθέσεων υπήρξαν οι δηλώσεις του Πούτιν, ο οποίος καταδίκασε χτες τη χρήση βίας κατά μιας τρίτης χώρας, σημειώνοντας ότι η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών έχει γίνει μια ισχυρή τάση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και ότι τα γεγονότα στη Λιβύη δείχνουν ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές ικανότητες, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Μόσχα θα διπλασιάσει από το 2013 την παραγωγή της σε συστήματα στρατηγικών πυραύλων.

Στο μεταξύ, μιλώντας από την Αίγυπτο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας κατά του λιβυκού πληθυσμού είναι απαράδεκτη, και εξέφρασε τη λύπη του που ο Καντάφι δεν συνεμορφώθη στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Εξέφρασε την ελπίδα πως τα γεγονότα στη Λιβύη θα έχουν ως αποτέλεσμα τις μικρότερες ζημιές για τη σταθερότητα στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ