Χρειάστηκε να δημοσιοποιηθεί η περίπτωσή της, για να καταφέρει να κάνει αναγκαία εξέταση για τη θεραπεία της. Η καρκινοπαθής, μητέρα τριών παιδιών απ' την Κρήτη, έπρεπε να πληρώσει 1.500 ευρώ για μια υψηλής ευκρίνειας εξέταση στον «Ευαγγελισμό». Μην έχοντας τα χρήματα αυτά, αναγκάστηκε να τα αναζητά μέσω του διαδικτύου. Οταν τελικά η περίπτωσή της έφτασε στην τηλεόραση, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Ιωάννης Σαρηβουγιούκας είπε ότι θα κάνει την εξέταση δωρεάν. Πράγματι, η ασθενής έκανε πριν από λίγες μέρες την εξέταση δωρεάν στον «Ευαγγελισμό», όμως δεν μπορεί να πάρει γραπτά τα αποτελέσματα των εξετάσεων αν δεν πληρώσει!
Η καρκινοπαθής απ' την Κρήτη αναγκάστηκε να αναζητά χρήματα μέσω του διαδικτύου προκειμένου να πληρώσει τα 1.500 ευρώ που απαιτούνται για την τομογραφία (PET/CT), με την οποία γίνεται διάγνωση του σταδίου του κακοήθους όγκου και αξιολόγηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία (ακτινοθεραπεία ή και χημειοθεραπεία). Οι ασφαλισμένοι πρώτα πληρώνουν την εξέταση και στη συνέχεια εισπράττουν από το Ταμείο τους το ποσό των 1.500 ευρώ (π.χ. το ΙΚΑ) ή μειωμένο κατά το ποσοστό που προβλέπει ο κανονισμός παροχών του Ταμείου τους (π.χ. ΟΑΕΕ).
Η γυναίκα, όπως και πολλοί άλλοι καρκινοπαθείς, μην έχοντας να προκαταβάλει αυτά τα χρήματα στο δημόσιο νοσοκομείο και στη συνέχεια να τα εισπράξει με καθυστέρηση απ' το Ταμείο της, όπως είπε σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες, αναγκάστηκε να σταματήσει τη θεραπεία της για τρεις μήνες.
Πράγματι, η καρκινοπαθής έκανε την εξέταση. Ομως - όπως καταγγέλθηκε σε χθεσινή συνέντευξη του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμού - η ασθενής δεν μπορεί να πάρει τα γραπτά αποτελέσματα της εξέτασης, αφού για να τα πάρει πρέπει να προσκομίσει απόδειξη πληρωμής απ' το Ταμείο του νοσοκομείου! Δηλαδή, βρέθηκε ξανά στο ίδιο αδιέξοδο! Η καρκινοπαθής ζήτησε απ' το ταμείο του νοσοκομείου μια απόδειξη πληρωμής προκειμένου να την προσκομίσει στο ασφαλιστικό της Ταμείο για να πάρει τα χρήματα που δικαιούται και έτσι να μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα της εξέτασης. Ομως και για αυτή τη διαδικασία χρειάζεται - όπως ενημερώθηκε απ' το ταμείο του «Ευαγγελισμού» - γραπτή εντολή απ' τη διοίκηση του ΙΚΑ ή το υπουργείο Υγείας.