Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Μετέφεραν μαύρα μεσάνυχτα ολόκληρο υποκατάστημα του ΙΚΑ

Εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι που πήγαν χτες το πρωί στο ΙΚΑ Καματερού είδαν το κτίριο άδειο και ενημερώθηκαν ότι πλέον λειτουργεί στα Ανω Λιόσια!

Στα κρυφά και μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, έστειλε η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ ανθρώπους, άδειασαν τις διοικητικές υπηρεσίες του υποκαταστήματος στο Καματερό και τις μετέφεραν σε αυτό των Ανω Λιοσίων, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων. Η ενέργεια αυτή έγινε Κυριακή μεσάνυχτα και δεν είχαν ενημερωθεί ούτε καν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι (όπως και οι ασφαλισμένοι) όταν πήγαν χτες το πρωί αντίκρισαν το κτίριο εντελώς άδειο!

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Η δημοτική αρχή Αγίων Αναργύρων - Καματερού (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) τις προηγούμενες μέρες διέδιδε ότι έχει τη διαβεβαίωση της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έχει ανασταλεί η μεταφορά του υποκαταστήματος. Προφανώς, αυτό έγινε για να κατευνάσει τις αντιδράσεις ασφαλισμένων και φορέων του Καματερού, που από το Μάρτη του 2010, όταν ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να καταργηθεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα, είχαν συγκροτήσει Συντονιστικό Αγώνα και είχαν προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, η δημοτική αρχή συγκάλεσε χτες το απόγευμα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να αντιμετωπίσει δήθεν το πρόβλημα, για το οποίο και η ίδια έβαλε πλάτη να υλοποιηθεί, τόσο με την «αδράνειά» της στην αρχή, όσο και με τις προσπάθειες εφησυχασμού στη συνέχεια. Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο παρουσίασε ως μορφή αντίδρασης ένα ψήφισμα από το οποίο απουσιάζει παντελώς κάθε ίχνος αναφοράς στην κυβέρνηση, αλλά και στην πολιτική που οδήγησε στην κατάργηση και μεταφορά του υποκαταστήματος. Την ίδια στιγμή και προκειμένου για επικοινωνιακούς λόγους να εμφανίσει μια αγωνιστική απάντηση, αποφάσισε να «ανακοινώσει» ότι σήμερα το πρωί θα κάνει κατάληψη του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οδό Σταδίου και να φροντίσει για την ανάλογη τηλεοπτική κάλυψη...

Την κάθετη αντίθεσή τους να συνδράμουν στην τακτική αυτή της δημοτικής αρχής δήλωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Τόσο ο επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Κατσαντώνης, όσο και οι υπόλοιποι σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή ότι προσπαθούσε να καθησυχάσει τον κόσμο και να εμποδίσει την ανάπτυξη αγώνων. Στο σχετικό ψήφισμα που κατέθεσαν - και δεν έγινε αποδεκτό - τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν μπροστά και να ακυρώσουν στην πράξη τη μεταφορά του υποκαταστήματος και να διεκδικήσουν δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ