Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την αυριανή κινητοποίηση

Από πρόσφατη κινητοποίηση συμβασιούχων
Από πρόσφατη κινητοποίηση συμβασιούχων
Να κάνουν δική τους υπόθεση το ζήτημα της αυριανής πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των απολυμένων, των απλήρωτων εργαζομένων, μόνιμη και σταθερή εργασία είναι το απεργιακό κάλεσμα που απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην εργατική τάξη του Νομού Ιωαννίνων.

Οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις περιοδείες και εξορμήσεις σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς προχωρούν σε συσκέψεις και συστήνουν απεργιακές φρουρές για την επιτυχία της κινητοποίησης. Οι συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής αποτυπώνονται και στο Νομό Ιωαννίνων. Οι οικοδόμοι είναι στην πλειοψηφία τους άνεργοι, αφού έχουν σταματήσει τα έργα και η οικοδομική δραστηριότητα. Στις στρατιές των ανέργων προστίθενται οι απολυμένοι από τους δήμους και επιχειρήσεις. Χτυπιέται η μόνιμη και σταθερή εργασία, διευρύνεται η απλήρωτη εργασία με τη δημόσια Υγεία - Πρόνοια, την Παιδεία να αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα.

Το ΠΑΜΕ μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση προτάσσει ως αιχμή διεκδίκησης τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαιτεί να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου. Επίδομα 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας, θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας, πάγωμα αποπληρωμής των δανείων χωρίς καμία επιβάρυνση. Υπογραμμίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας, βάζοντας στο περιθώριο τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, που μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τον υπονομευτικό για την ενότητα της εργατικής τάξης ρόλο τους.

Στο Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε μια ανοιχτή προβοκατόρικη απόφαση κήρυξαν έκτακτη γενική συνέλευση ενημερωτικού χαρακτήρα με συντεχνιακά ζητήματα την ημέρα της παν-γιαννιώτικης απεργίας, που αναγκάστηκε να προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ κάτω από την έντονη πίεση του ΠΑΜΕ και την παρουσία ανέργων και συμβασιούχων. Υπονομεύοντας το συλλογικό ταξικό αγώνα, το συντονισμό της δράσης των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους απέναντι στην ενιαία ολομέτωπη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

  • Σύσκεψη σωματείων αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Αρτας, με αφορμή την απλήρωτη εργασία που χτυπά όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό πως στα εργοστάσια «ΒΙΚΥ» και στον «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ», όπου δουλεύουν 700 περίπου εργαζόμενοι, οφείλονται δεδουλευμένα 4 έως και 5 μηνών, ενώ παρόμοια κατάσταση υπάρχει και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ