Κυριακή 6 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι «χτυπά» τον τουρισμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μειώθηκαν κατά 2,3% οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Ελλάδας το 2010 σε σχέση με το 2009. Επιπλέον, η μείωση αφορά κύρια τη μειωμένη ζήτηση από τους Ελληνες και όχι από τους ξένους τουρίστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία από τον ελληνικό τουρισμό μειώθηκαν κατά 10,8%, ενώ από τον ξένο τουρισμό αυξήθηκαν κατά 0,8%.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι όλη αυτή η προπαγάνδα, που είχαν εξαπολύσει οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης και τα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα το πρώτο μισό του 2010, ότι δήθεν οι απεργίες δυσφημούν τη χώρα, ότι διώχνουν τους τουρίστες, ότι καταστρέφουν τη «βαριά βιομηχανία της χώρας», δηλαδή τον τουρισμό, δεν είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ηταν το πρόσχημα για να επιτεθούν ευθέως στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πρωτοστατούσε και πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, για την αντεπίθεση απέναντι στον πόλεμο που της έχουν κηρύξει κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Εκείνο που χτυπάει τη δυνατότητα της λαϊκής οικογένειας να κάνει τουρισμό είναι η ίδια η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Είναι η λεηλασία του εισοδήματος, με τη μείωση των μισθών και την αύξηση της φορολογίας, που φέρει τη σφραγίδα της κυρίαρχης πολιτικής, η αιτία μείωσης του τουρισμού. Και, κύρια, του τουρισμού των λαϊκών στρωμάτων, των ανθρώπων του μόχθου, ο οποίος έχει μετατραπεί από αναφαίρετο δικαίωμα σε είδος πολυτελείας.

Πέρα απ' τα παραπάνω, όμως, αυτά τα στοιχεία αναδεικνύουν και κάτι ακόμη που οι εργαζόμενοι πρέπει διαρκώς να έχουν στην προσοχή τους: Τα αστικά μέσα ενημέρωσης εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, προκειμένου να χτυπήσουν το λαό, τους εργαζόμενους όταν οργανώνονται και κινητοποιούνται...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ