Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10910

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
  • Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος
  • Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου
  • Πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  12  -  13

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στο σκοινί που θα κρεμάσουν το λαό

Αλέκα Παπαρήγα: Ερχονται τα χειρότερα και όσο πιο έτοιμος είναι ο λαός να τα αντιμετωπίσει, αγωνιστικά, ενωτικά, πολιτικά και αποφασιστικά, από καλύτερες θέσεις θα μπορέσει να βλέπει το αύριο

  • Οι χτεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ανέδειξαν την αποφασιστικότητα κεφαλαίου - κυβέρνησης και των συμμάχων τoυς να επιβάλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στόχος, ενόψει των Συνόδων Κορυφής της Ευρωζώνης και της ΕΕ στις 11 και 24 - 25 Μάρτη, οι λιγότερες ζημιές για την αστική τάξη από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου.
  • Το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση, που στην ουσία είναι να διαλέξουμε με ποιο σκοινί θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό. Προβλέπουμε ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της ΕΕ για ελεγχόμενη χρεοκοπία. Οποιαδήποτε, όμως, συμφωνία κι αν υπάρξει, ένα είναι το κρατούμενο: Νέα δυσβάσταχτα, αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού, κατά των λαών της Ευρώπης. Επομένως, συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει.

ΣΕΛ.  7,   8

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Πάλη για την ισοτιμία κόντρα στην ταξική εκμετάλλευση

Τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν νέες ανισότητες στις γυναίκες, νέα βάρη. Η γυναίκα σε όλες τις ηλικίες και, ιδιαίτερα, η νέα γυναίκα ζει αβάσταχτες συνέπειες από την οικονομική κρίση, ζει το πάρσιμο ορισμένων δικαιωμάτων που είχε και πάνω απ' όλα η ζωή του νέου ζευγαριού γίνεται κυριολεκτικά κόλαση (φωτ. από την περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στο εργαστάσιο DOMUS, στον Πειραιά).


ΣΕΛ.  9  -  11

Συνυπηρετούν το κεφάλαιο

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες δημαγώγησαν κατά του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας» που προωθείται από την ΕΕ, την ίδια στιγμή που υπεραμύνονται της ανάγκης ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» της ΕΕ, δηλαδή των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Δηλαδή κοροϊδεύουν. Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ζητούν από την ΕΕ συνολική στρατηγική, η οποία «θα διασφαλίζει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της απασχόλησης στην Ευρώπη», προβάλλοντας την ανάγκη προώθησης του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας». Οι φαινομενικές διαφορές τους στη διαχείριση δεν αλλάζουν την ουσία της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής τους, της στήριξης των μονοπωλίων. Αλλωστε, σοσιαλδημοκρατικά και συντηρητικά κόμματα υπηρετούν την πλουτοκρατία, έχουν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Μαζί διαμόρφωσαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τα ίδια βάρβαρα μέτρα εφαρμόζουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, μαζί ετοιμάζουν το μνημόνιο διαρκείας: Το νέο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας». Οι διαφορές τους αφορούν μόνο τον τρόπο που θα μοιραστούν στα μονοπώλια τα κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και οι ζημιές από την κρίση του συστήματος. Μονόδρομο για το λαό αποτελεί η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής τους.



ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ
Υπεύθυνη η πολιτική ιδιωτικοποίησης

ΣΕΛ.  26
ΚΝΕ
Πλατύ άνοιγμα ενάντια στα ναρκωτικά

ΣΕΛ.  30
ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
Δεύτερος θάνατος σε δυο μέρες

ΣΕΛ.  18
ΠΝΙΓΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Συνένοχες κυβέρνηση και ΕΕ

ΣΕΛ.  25
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Στις σχολές για την 8η Μάρτη

ΣΕΛ.  32
ΕΝΑΕΡΙΑ «ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ» ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
Βήμα πολεμικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  21
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
Επικίνδυνα σχέδια

Οι θέσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για το Αιγαίο και το Καστελόριζο επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ και την ανάγκη ο λαός να βρίσκεται σε εγρήγορση για να ματαιώσει τα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟποίησης, συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και επιβολής ειδικού καθεστώτος για το Καστελόριζο χωρίς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ