Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10911

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
  • Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος
  • Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου
  • Πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ με τις «κοινωνικές επιχειρήσεις»

Την ώρα που η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, η υπουργός Εργασίας παρουσίασε χτες βασικές πλευρές του νομοσχεδίου για την «επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα για δράσεις συλλογικού σκοπού» στο όνομα της αντιμετώπισής της. Ετσι «θεσμοθετεί τη σύσταση συνεταιριστικού τύπου επιχειρήσεων». Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις θα ιδρύονται από ανέργους, άλλες ευπαθείς ομάδες και θα πουλούν «κοινωνικές υπηρεσίες». Ως επιχειρήσεις θα λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς. Αυτό σημαίνει παροχή υπηρεσιών με πληρωμή σε όσους έχουν ανάγκη, «συνεταιρισμένοι» με αβέβαιο εισόδημα ή εργαζόμενοι σ' αυτές με μισθούς φτώχειας. Αν μια «κοινωνική επιχείρηση» δεν αντέξει στον ανταγωνισμό ή θα κλείσει, αφήνοντας ξανά άνεργους τους ανέργους που τη συνέστησαν, ή θα πουλά υποβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς όπως η φροντίδα ΑμΕΑ, ηλικιωμένων, παιδιών κλπ. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι έτοιμο να διεισδύσει σ' αυτή τη δράση, με δεδομένη και τη θεσμοθέτηση της λεγόμενης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Είναι στρατηγική διαχείρισης της ανεργίας, της ακραίας φτώχειας, στοχεύοντας στην άμβλυνση της λαϊκής δυσαρέσκειας, στην υποταγή.


ΣΕΛ.  12  -  13

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Με κινητοποιήσεις «απαντά» το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) ενάντια στο νόμο - πλαίσιο της κυβέρνησης που επιδιώκει να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει απ' την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το ΜΑΣ καλεί σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Μάρτη. Στο συλλαλητήριο καλεί και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.


ΣΕΛ.  19

Εγκαταλείψτε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Οι απόψεις του Ολι Ρεν για την αναγκαιότητα νέων σαρωτικών αντεργατικών μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα αποτελούν θέσεις και της κυβέρνησης και της ΝΔ, επιβεβαιώνουν και αυτές την ενιαία στρατηγική τους. Εδώ και τώρα, ο λαός πρέπει να εγκαταλείψει τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Τα μονοπώλια που δρουν στην Ελλάδα και στην ΕΕ θέλουν εδώ και τώρα, με αφορμή και την κρίση, να λεηλατήσουν δημόσιο πλούτο και επιχειρήσεις, καθώς και να ληφθούν δραστικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «CORFU PALACE»
Στον «Ριζοσπάστη» από το υστέρημά μας

«Απλήρωτοι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου "CORFU PALACE" που έχει ενοικιάσει η εταιρεία "AQUIS" μαζέψαμε από το υστέρημά μας και προσφέρουμε στον "Ριζοσπάστη", μέσω της ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, 100 ευρώ. Ο "Ριζοσπάστης" στάθηκε συνέχεια στο πλευρό μας, προβάλλοντας τον δίκαιο αγώνα μας, από τον Οκτώβριο που βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις αποκρούοντας την άγρια επίθεση της εταιρείας στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Η άρση της διαθεσιμότητας ήταν μια σημαντική νίκη, ενώ η "AQUIS" υποσχέθηκε την επανεξέταση των απολύσεων και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων κάτω από την πίεση των εργαζομένων και του ταξικού σωματείου του ΠΑΜΕ».



ΠΑΣΥ
Στις 27 Μάρτη ο γιορτασμός του Κιλελέρ

ΣΕΛ.  14
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σταμάτησαν την απεργία πείνας

ΣΕΛ.  21
ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΛΙΒΥΗ
Διαβουλεύσεις για επέμβαση

ΣΕΛ.  16  -  17
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στους Τσέχους κομμουνιστές

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική μεθόδευση της τσεχικής κυβέρνησης να προωθήσει για συζήτηση στη Βουλή την απαγόρευση του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας. Η τσεχική κυβέρνηση, ενθαρρυμένη από την αντικομμουνιστική στάση της ΕΕ και αντιγράφοντας τα απαράδεκτα αντικομμουνιστικά ψηφίσματά της, όπως και τα ανάλογα πορίσματα των διαφόρων σε διατεταγμένη υπηρεσία «ομάδων μελετών», ταυτίζει το ΚΚΒΜ με φασιστικά κόμματα και αντιμετωπίζει τον κομμουνισμό ως «εγκληματική ιδεολογία».


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ