Κυριακή 6 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Μελετούν το «μεγάλο ξεπούλημα»

Τα 71.000 φτάνουν τα δημόσια ακίνητα που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων ο υπουργός, μετά από σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, προωθείται ολοκληρωμένη καταγραφή των ακινήτων του Δημοσίου.

«Στη συνέχεια με τη συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων θα διερευνηθεί η αξία των ακινήτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εμπορικά, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης», σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει: «στην παρούσα φάση, η διαδικασία αυτή διενεργείται επιλεκτικά για ακίνητα μεγάλης οικονομικής αξίας» και ακόμη: «η εκτίμηση της εμπορικής αξίας εκάστου ακινήτου απαιτεί εξειδικευμένες αναλύσεις και δεν μπορεί να γενικευτεί για το σύνολο της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ενώ κάθε ανάλυση πρέπει διαρκώς να επικαιροποιείται προκειμένου να παραμένει αξιόπιστη».

Ο υπουργός δηλαδή παραδέχεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει «στο σφυρί» τη δημόσια ακίνητη περιουσία, έστω και με τη μέθοδο της «μακροχρόνιας μίσθωσης». Που σημαίνει ότι τα «φιλέτα» της δημόσιας γης θα παραδοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο για δεκαετίες, εξασφαλίζοντας νέες κερδοφόρες μπίζνες. Επιβεβαιώνει, δηλαδή, ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η «αξιοποίηση» της κρατικής περιουσίας για την ικανοποίηση των αναγκών των μονοπωλίων.

Ο λαός δεν πρόκειται να το ανεχτεί. Θα απαιτήσει η δημόσια ακίνητη περιουσία να γίνει κοινωνική περιουσία και η αξιοποίησή της να γίνει για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και να δώσει πραγματικές λύσεις σε μια σειρά επείγουσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων, σε χώρους άθλησης, αναψυχής, λαϊκού τουρισμού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org