Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Επιμένει σε ελιγμούς ο Σάλεχ

Παραιτήσεις και προτάσεις «άμεσων αλλαγών» από τους βουλευτές του

ΣΑΝΑ'Α.--

Εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις και στις δυνάμεις ασφαλείας «να προστατεύουν πλήρως όλους τους διαδηλωτές, και τους αντικαθεστωτικούς και τους φιλοκαθεστωτικούς, και να παρεμβαίνουν για να αποτρέπουν συγκρούσεις μεταξύ τους» φέρεται να έδωσε ο, από το 1978, ισχυρός άνδρας της χώρας Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ. Οπως ενημέρωσε ο πρέσβης της Υεμένης στις ΗΠΑ τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι «θα διαφυλαχθεί το δικαίωμα των πολιτών να εκφράζονται».

Στο μεταξύ, εντός χώρας, συνεχίζονται για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, οι διαμαρτυρίες. Μετά τις τελευταίες συγκρούσεις, την Τετάρτη, τα πνεύματα χθες ήταν πιο ήρεμα. Συνολικά, εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί 15 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους στο νότο, στο Αντεν, όπου τα πνεύματα είναι πολύ οξυμένα λόγω και του αυτονομιστικού κινήματος.

Πριν δύο 24ωρα, 11 βουλευτές του κόμματος του Σάλεχ, του κόμματος του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου που ελέγχει τη Βουλή, παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την καταστολή σε βάρος των διαδηλωτών. Επίσης, παρέδωσαν στον Πρόεδρο επιστολή, που φέρει 28 υπογραφές, και προτείνει δέκα σημεία άμεσων πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η έναρξη πολιτικού διαλόγου με όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές δυνάμεις, η αναδόμηση του στρατεύματος και των δημοσίων υπηρεσιών έτσι ώστε όντως να είναι πιο αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού και να συμμετέχουν κατά δίκαιη αναλογία και πολίτες από το νότο, και δημόσια αναγνώριση λαθών και προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ