Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ακόμα πιο θαρραλέα βήματα

Η επιτυχία της προχτεσινής απεργίας και η μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα, αποτελούν μιαν ακόμα απόδειξη των θετικών διεργασιών που εξελίσσονται στη συνείδηση των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων. Σ' αυτήν την επιτυχία, καθοριστική συμβολή είχε το ΠΑΜΕ, που όλο το προηγούμενο διάστημα συνέβαλε στην αφύπνιση, στην οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων, με παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς, ανάπτυξη της δράσης των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές, μέσα από τη δουλειά για τη συσπείρωση και οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας μέσα από τις γραμμές του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ.

Το γεγονός ότι η πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα καρπίζει, αποτελεί ένα το κρατούμενο για το ξεδίπλωμα μιας ακόμα πλατύτερης και πιο έντονης πολιτικά δουλειάς στους τόπους εργασίας, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους μάθησης κ.α. Βασικός μοχλός, και, ταυτόχρονα, στόχος, για την ανάπτυξη μιας τέτοιας, ανεβασμένης ποιοτικά και ποσοτικά, δουλειάς, είναι να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς την υπόθεση στα χέρια τους. Να αποτιμήσουν την απεργία, να οργανώσουν την κλιμάκωση. Το ίδιο και τα ταξικά σωματεία, με συσκέψεις, συνελεύσεις των μελών τους, για να δυναμώνει ολοένα και πιο αποφασιστικά η οργάνωση και η συμμετοχή. Να διαμορφωθούν πόλοι ταξικής συσπείρωσης μέσα από επιτροπές αγώνα, να προχωρήσει η οργάνωση των εργατοϋπαλλήλων στα ταξικά σωματεία, να ενισχύεται η συλλογικά οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή σε κάθε τόπο δουλειάς, ενάντια στις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις, στις περικοπές μισθών και δικαιωμάτων, στις ανατροπές σε Υγεία και Παιδεία, σε κάθε άλλο μέτωπο.

Μπορεί και πρέπει να γίνει ένα θαρραλέο βήμα προς τα μπρος, με τη συσπείρωση όλο και περισσότερων εργατικών και λαϊκών δυνάμεων στο πολιτικό κάλεσμα του ΚΚΕ, σε ανυπακοή συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική. Που σημαίνει, να χειραφετηθούν οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα από την αστική πολιτική, που θέλει το λαό υποταγμένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Να απεγκλωβιστούν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα: Τόσο από τη λογική των εργατοπατέρων, που θέλουν να μετατρέψουν τη λαϊκή οργή σε συναίνεση στη βάρβαρη πολιτική, όσο και από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που επιδιώκουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να πληρώσει το «μάρμαρο» της κρίσης ο λαός. Αυτήν τη λογική εξυπηρετούν και διάφορες «αριστερούτσικες» δυνάμεις, ορισμένες και με αντικαπιταλιστική φρασεολογία, που παραπλανούν το λαό και τον εγκλωβίζουν στη «διεκδίκηση» μιας διαφορετικής διαχείρισης του καπιταλισμού.

Οσο προχωράει η αφύπνιση των εργατοϋπαλλήλων, των λαϊκών στρωμάτων από το δήθεν μονόδρομο της αντιλαϊκής πολιτικής, όσο βαθαίνει η οργάνωση του λαού και η συσπείρωσή του με τις ταξικές δυνάμεις, η λαϊκή οργή θα παίρνει και πιο απτά χαρακτηριστικά, με τη μαζικοποίηση των εργατικών αγώνων, με την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού της πάλης. Οσο προχωράει στην πράξη η αλλαγή των συσχετισμών, που σήμερα είναι διαμορφωμένοι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, τόσο θα γίνεται και πιο ρεαλιστική η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων. Ετσι, θα μπαίνει στην ημερήσια διάταξη, όχι μόνο ως αναγκαία, αλλά και ως ρεαλιστική, η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, για λαϊκή εξουσία και οικονομία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ