Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10900

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης

Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τη χρησιμοποίηση της πολεμικής μηχανής σε βάρος των διαδηλωτών στη Λιβύη. Καταγγέλλουμε τα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Αφρική, με το πρόσχημα της «αποκατάστασης της δημοκρατίας».


ΣΕΛ.  15
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ «ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ»
Οσο δυναμώνει το μονοπώλιο τόσο χειρότερα ο λαός

Η συνένωση είναι νόμος του καπιταλιστικού συστήματος, η μια πλευρά του νόμου. Η άλλη είναι η επιδείνωση της θέσης ενός πολύ μεγάλου μέρους των εργατοϋπαλλήλων και ενός μεγάλου μέρους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
  • Συγκεντρώσεις σε 72 πόλεις της χώρας
  • Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, στις 10.30 π.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό

Με αγωνιστική αισιοδοξία και επαγρύπνηση, δίνουμε απάντηση σε κυβέρνηση, κεφαλαιοκρατία, ΕΕ, τρόικα, στα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. Ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό, ξεπουλάει τον πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και εξασφαλίζει μεγαλύτερη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μαζί με τους εργάτες, συστρατεύονται οι αυτοαπασχολούμενοι με την ΠΑΣΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες με την ΠΑΣΥ, οι γυναίκες με την ΟΓΕ και η νεολαία με το ΜΑΣ.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΜΑΣ - ΑΣΓΜΕ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Ανυποχώρητα ενάντια στην Παιδεία της «αγοράς»

Ενα πλατύ κάλεσμα σε ανυποχώρητη πάλη για την Παιδεία των πραγματικών λαϊκών αναγκών αποτέλεσε η χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, του ΜΑΣ και μαθητών που βρέθηκαν εκεί με αποφάσεις τοπικών συντονιστικών και μαθητικών συμβουλίων.


ΣΕΛ.  18  -  19

Καταστρέφουν τους λαούς

Τι συζητούν πραγματικά Παπανδρέου - Μέρκελ; Στην ΕΕ υπάρχει κρίση. Πρέπει να καταστραφεί ένα μέρος του κεφαλαίου. Η καταστροφή θα γίνει, αφ' ενός ελεγχόμενα για να βγει πιο αλώβητο το κεφάλαιο, αφ' ετέρου, στο πλαίσιο της ΕΕ και της ανισομετρίας, παζαρεύουν να κατανείμουν τις ζημιές για το κεφάλαιο. Κάποιοι καπιταλιστές θα γίνουν πιο ισχυροί, κάποιοι θα χάσουν μερίδια της αγοράς. Και συζητούν ποιο κράτος, ή ποιανού κράτους τα μονοπώλια θα χάσουν λιγότερα. Η καταστροφή θα αρχίσει από το τραπεζικό σύστημα που διαχειρίζεται τα τοξικά ομόλογα. Ετσι συζητάνε τι ζημιές θα φορτωθούν τα κράτη, τι το τραπεζικό σύστημα, για να ωθήσουν στη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και στην ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία. Και, βεβαίως, συζητούν και ανταγωνίζονται για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς εντός και εκτός ΕΕ. Οι εργαζόμενοι χάνουν παντού. Τους καταστρέφουν με τα αντιλαϊκά μέτρα, θα συνεχίσουν με το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας». Εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ενιαίος ανυποχώρητος οργανωμένος ταξικός αγώνας, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ, κόντρα στο κεφάλαιο.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Στον «αέρα» η επιβίωση του ΟΕΚ

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Το ΝΑΤΟ εχθρός του κυπριακού λαού

Για το ΚΚΕ οι προτάσεις για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟικό «συνεταιρισμό» αποτελούν casus belli. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο ΑΚΕΛ και στις φιλειρηνικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Κύπρου, που αγωνίζονται για να μην περάσουν τα σχέδια ενσωμάτωσης της χώρας τους στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, όπου ρόλο «προθάλαμου» παίζει ο λεγόμενος «συνεταιρισμός για την ειρήνη».


ΣΕΛ.  11
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη στους εργάτες της Ινδίας

ΣΕΛ.  17
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Κέρδη από την κατεδάφιση της Ασφάλισης

ΣΕΛ.  21
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Προωθεί ατομικές συμβάσεις εργασίας

ΣΕΛ.  3
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Δεκάδες νεκροί, τεράστιες καταστροφές

ΣΕΛ.  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ