Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10902

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Μαζικό κάλεσμα αντίστασης για τις 10 του Μάρτη

Επόμενος σταθμός κλιμάκωσης του αγώνα και οργάνωσης της εργατικής τάξης, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Συγκέντρωση, στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ.


ΣΕΛ.  3
ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Σφαγιασμός δαπανών, σύνθλιψη υπηρεσιών Υγείας

Σε σφαγιασμό των δαπανών της Υγείας οδηγούν τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καθηλωθούν κάτω από το επίπεδο του 6% σύμφωνα με το νέο μνημόνιο.


ΣΕΛ.  10

ΚΟΒΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ και άλλες παροχές για 1,5 εκατομμύριο δικαιούχους

Μαχαίρι στα επιδόματα για άνεργους και άλλες αδύνατες κοινωνικές ομάδες βάζει από το καλοκαίρι η κυβέρνηση, επιχειρώντας την άμεση περικοπή περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ

Η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, στο περιθώριο της συνάντησης με τους περιφερειάρχες είπε: «Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των κοινωνικών επιδομάτων και η αξιολόγησή τους με εισοδηματικά κριτήρια». Τα επιδόματα αυτά (ΟΑΕΔ, Εργατικής Κατοικίας, Εργατικής Εστίας) προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων. Και όλ' αυτά όταν με λεφτά του ΟΑΕΔ επιδοτούνται με διάφορα προγράμματα οι μεγαλοεπιχειρηματίες στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας. Οι περικοπές αφορούν τα επιδόματα ανεργίας για πάνω από 670.000 εργαζόμενους ετησίως, ενώ άλλους 130.000 αφορούν τα ειδικά εποχιακά βοηθήματα ανεργίας. Κόβονται οι παροχές μητρότητας μαζί με τις οικογενειακές παροχές για τα παιδιά που αφορούν περίπου 400.000 οικογένειες και η επιδότηση ενοικίου της Εργατικής Κατοικίας, για περίπου 140.000 οικογένειες.


ΣΕΛ.  9

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Επικίνδυνη η στάση του Ελληνα πρωθυπουργού
  • «Πρόθυμος» και ο Ελληνας πρωθυπουργός για συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.
  • ΚΚΕ: Είναι επικίνδυνη η θέση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα είναι ενεργά παρούσα στις εξελίξεις στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή και εκφράζει τη διάθεση για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών της Βόρειας Αφρικής.

ΣΕΛ.  16  -  17

Ποια προοπτική

Με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, η κυβέρνηση συνεχίζει «αταλάντευτα» στην παραπέρα δραστική μείωση των μισθών, την «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας», δηλαδή γενίκευση της προσωρινής - ελαστικής εργασίας, την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των δαπανών στην Υγεία και στις εναπομείνασες κοινωνικές δαπάνες, για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και νέες ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις. Τίθεται το ερώτημα: Ποια είναι η προοπτική; Πρέπει η γραμμή της ανυπακοής στην αντιλαϊκή πολιτική να αποκτά μαζικό, οργανωμένο και μόνιμο χαρακτήρα. Στο κέντρο της πάλης να ανοίγεται ολοκληρωμένα η ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης, άλλης πολιτικής, αλλαγής τάξης στην εξουσία. Δεν αρκεί η πάλη για το ένα ή το άλλο πρόβλημα, όσο κι αν είναι οξυμένη. Να δημιουργηθούν σταθερές σχέσεις οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης. Η πάλη θα γίνεται αποτελεσματική, θα συσπειρώνονται δυνάμεις, θα ανατρέπονται συσχετισμοί δύναμης, αν εξασφαλίζεται σε κάθε μέτωπο πάλης η ένταξη νέων δυνάμεων: Στους τόπους δουλειάς, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα Συνδικάτα, στους φορείς της γειτονιάς και του χωριού. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι ο πρωταρχικός όρος για αλλαγές σε αυτήν την προοπτική, για την ωρίμανση των προϋποθέσεων ρήξεων και ανατροπών. Και θα γίνεται στον αγώνα για την οργάνωση και προετοιμασία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για την αποφασιστική αναμέτρηση. Προετοιμασία και οργάνωση ενός κινήματος αποφασισμένου, πειθαρχημένου και ικανού για νικηφόρο αγώνα, για τη λαϊκή εξουσία.



ΚΝΕ
Αύριο η αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά

ΣΕΛ.  15
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ
Κρίσιμες μέρες για τη ζωή τους

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λύκειο προσανατολισμένο μόνο στις εξετάσεις

ΣΕΛ.  18
ΚΑΛΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ελλιμενίζονται καράβια των μακελάρηδων

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ
Να απαλλαχθεί ο λαός από σάπια ιδεολογήματα

Οτι η κυβέρνηση κατέφυγε στη βοήθεια της τρόικας συνειδητά και με σχέδιο, για να επιβάλει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, ήταν εξαρχής ολοφάνερο. Δεν το έβλεπαν μόνο όσοι δεν ήθελαν να το δουν και αυτοί που αθωώνουν τις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας και την ΕΕ. Για να αντιμετωπίσει ο λαός τη βάρβαρη πολιτική, πρέπει να απαλλαχθεί από τα ιδεολογήματα των κομμάτων των μονοπωλίων και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ