Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απομόνωσαν όσους τους θέλουν «πρόβατα για σφαγή»

Στο κενό η προσπάθεια της «Εργατικής Ενότητας Μεταλλεργατών» να διαλύσει την προχτεσινή συνέλευση, για να μην αποφασιστεί συμμετοχή στην πανεργατική απεργία

Απόφαση για την κλιμάκωση της πάλης τους με σταθμό την 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη, πήραν προχτές το βράδυ οι μεταλλεργάτες του Πειραιά συμμετέχοντας μαζικά στη γενική συνέλευση της ταξικής εργατικής τους οργάνωσης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Οι μεταλλεργάτες και όλοι οι εργάτες της Ζώνης αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ η οποία για τα κέρδη των εφοπλιστών, των μονοπωλιακών ομίλων, ξεχαρβαλώνει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και συνολικά τη ναυπηγική βιομηχανία και τους καταδικάζει στην ανεργία και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση.

Οι μεταλλεργάτες στη διάρκεια της συνέλευσης απομόνωσαν αποφασιστικά την ομάδα της παράταξης «Εργατική Ενότητα Μεταλλεργατών» (του ψηφοδελτίου που στηρίχτηκε από Εργοδότες - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες), η οποία, όπως αποκαλύφθηκε είχε οργανώσει σχέδιο με στόχο να ναυαγήσει η συνέλευση. Επιδίωξή της ήταν να επιβάλει εκφυλιστικές διαδικασίες, ώστε να μη γίνει καμία συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, να μη ληφθεί απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργία στις 23 Φλεβάρη. Επί μιάμιση ώρα, οι δυνάμεις αυτές, είχαν σκόπιμα προκαλέσει το «χάος». Με φωνές και «καταλαμβάνοντας» επί της ουσίας το βήμα της συνέλευσης, αφού ανεβοκατέβαιναν συνεχώς για να προβάλουν τάχα διάφορες ενστάσεις - όπως ο τρόπος που θα γινόταν η ψηφοφορία - εμπόδιζαν την έναρξη της συνέλευσης.

Ο σχεδιασμός της ΕΕΜ πήρε την κατάλληλη απάντηση από τους ίδιους τους μεταλλεργάτες, οι οποίοι μέσα σε θύελλα αντιδράσεων «έδειξαν» στην ομάδα αυτή την έξοδο. Ενώ εγκρίνοντας την εισήγηση της πλειοψηφίας της διοίκησης, την οποία έχουν εμπιστευτεί στις ταξικές δυνάμεις της ΑΕΜ, συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, αποφάσισαν απεργία στις 23 Φλεβάρη και έδωσαν εξουσιοδότηση στη διοίκηση να κλιμακώσει τους αγώνες τους. Αποφάσισαν ακόμα να αναλάβουν δράση ώστε ο αγώνας τους να γίνει υπόθεση όλου του λαού του Πειραιά.

Οπως αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Σ. Πουλικόγιαννη στη διάρκεια της συνέλευσης, η παράταξη αυτή, στις συνεδριάσεις της διοίκησης, έχει καταψηφίσει το αγωνιστικό πλαίσιο και προτείνει «κοινωνικό διάλογο». Η «αποστολή» της είναι η υπονόμευση των αγώνων, το χτύπημα του Συνδικάτου από τα «μέσα», το «σπάσιμο» της ταξικής συσπείρωσης των μεταλλεργατών ώστε στη συνέχεια εύκολα κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν πίσω κατακτήσεις, να αλλάξουν τη χρήση χώρων της Ζώνης και να μετατραπούν σε μάντρες για τα κοντέινερ της «COSCO». Γι' αυτό και η ομάδα αυτή πρέπει να απομονωθεί, με την ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση όλων των μεταλλεργατών στο Συνδικάτο, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε εργάτης μαχητής για την επιτυχία της απεργίας(2011-02-18 00:00:00.0)
Στη μάχη για να πετύχει η σκληρή αναμέτρηση(2011-01-27 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης και οι εργάτες της θάλασσας(2010-01-26 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν με 24ωρη απεργία(2009-10-13 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν για τη Σύμβαση(2008-01-22 00:00:00.0)
«Βρώμικη επιχείρηση» σε βάρος του Συνδικάτου Μετάλλου(2004-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ