Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Διαχρονικός οικονομικός σταγγαλισμός από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις σοβαρές εξελίξεις σε βάρος του Οργανισμού και των δικαιούχων

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ως αποτέλεσμα του διαχρονικού οικονομικού στραγγαλισμού του για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τραπεζών και των μεγαλοκατασκευαστών, στον οποίο τον έχουν οδηγήσει τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ έφερε ως θέμα με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής:

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν συνειδητά απαξιώσει τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον έχουν οδηγήσει στον οικονομικό στραγγαλισμό. Η εξυπηρέτηση κατασκευαστικών εταιρειών, η διοχέτευση των χρημάτων των εργαζομένων σε ξένες προς τα συμφέροντά τους δραστηριότητες, το "άρμεγμα" από τις τράπεζες, είναι η βασική αιτία που ο Οργανισμός σήμερα φυτοζωεί.

Η μείωση του ποσοστού απόδοσης από το ΙΚΑ από 10% για κάθε έτος μέχρι το 2013 (συνολικά 30%) που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος του Λοβέρδου, επίσης θα φέρει σοβαρό πλήγμα στα έσοδα του Οργανισμού.

Η κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να υπηρετήσει συμφέροντα όσων με τον ένα ή άλλον τρόπο εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα για τον Οργανισμό.

Η άρνηση του ΙΚΑ να καταβάλει τα 2 δισ. ευρώ που παράνομα παρακρατεί από τον ΟΕΚ από τη συνείσπραξη, έχει δώσει τη χαριστική βολή στον Οργανισμό. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα ελάχιστα έργα που πραγματοποιούνται να έχουν σχεδόν παγώσει, π.χ. Στα Τρίκαλα 184 κατοικίες, στην Κέρκυρα 176 και άλλα 890 διαμερίσματα σε διάφορους οικισμούς σε πόλεις της χώρας. Για να εξυπηρετηθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες, ο ΟΕΚ δαπάνησε τεράστια ποσά για τις μελέτες κατασκευής οικισμών στη Βαμβακουργία Βόλου και το Στρατόπεδο Τζίμα στη Λάρισα.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημες και ανεπίσημες πληροφορίες, ο Οργανισμός προχωράει σε καταγραφή της περιουσίας του με σκοπό το ξεπούλημά της στο μεγάλο κεφάλαιο.

Επίσης, διαρρέουν ότι ακόμη και να ξεπαγώσουν τα δάνεια προς τους δικαιούχους τέλος Φλεβάρη τα πάντα από εκεί και πέρα θα επανεξεταστούν. Αυτό θα έχει ως στόχο να πεταχτούν από τις λίστες των δικαιούχων οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα με το πρόσχημα της αποπληρωμής των δανείων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος απευθυνόμενος στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ρωτά «τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει ο ΟΕΚ να στέλνει πελάτες στις Τράπεζες. Να ενισχύσει το κατασκευαστικό του πρόγραμμα με ιδίους πόρους, για να εξασφαλίσει ποιοτική και φθηνή κατοικία για τους δικαιούχους. Να εξασφαλίσει άτοκα δάνεια στους δικαιούχους με δικά του κεφάλαια στο ύψος της αξίας της κατοικίας.

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, για να προστατέψει την περιουσία του ΟΕΚ, δηλαδή των εργαζομένων από το ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ