Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10895

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ
Τραγωδία ανήμπορων παιδιών

Τα 80 παιδιά που νοσηλεύονται αυτήν τη στιγμή στο Ιδρυμα Λεχαινών και οι εργαζόμενοι σ' αυτό πληρώνουν με το χειρότερο τρόπο την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο χώρο της Πρόνοιας.


ΣΕΛ.  29
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στο κεφάλαιο η δημόσια περιουσία

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ο λαός να κάνει το δικό του χρέος: Χειραφετημένος από την κυρίαρχη πολιτική να κατευθύνει τις προσπάθειές του στην πάλη για την ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων, για τη νίκη στο επίπεδο της εξουσίας.


ΣΕΛ.  16  -  18

ΕΧΘΡΟΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ για μικρομεσαίους και εργάτες

Αλέκα Παπαρήγα: Εμείς λέμε γι' αυτούς τους κλάδους που απελευθερώνονται να είναι αποκλειστικά δημόσιοι, οι εργαζόμενοι να είναι υπάλληλοι, με κανονικό ωράριο, ελεύθερο χρόνο, καλούς μισθούς, Ασφάλιση, δωρεάν Παιδεία, Υγεία κλπ.

Η «απελευθέρωση» των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» σημαίνει το βίαιο εκτοπισμό μικρομεσαίων στρωμάτων, που θα αναζητήσουν θέση στη μισθωτή εργασία ή στη συγκαλυμμένη ανεργία με τα μπλοκάκια, είναι υποψήφιοι άνεργοι χωρίς να μπορούν ούτε να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, στον ΟΑΕΔ, ούτε να πάρουν αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Οι μεγάλες εταιρείες θα καταλάβουν εκείνο το μέρος της οικονομίας και των υπηρεσιών που καλλιέργησαν το έδαφος οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι. Θα ακριβύνουν οι υπηρεσίες. Και οι ακριβές υπηρεσίες δεν μπορεί να είναι καλές για το λαό, που δε θα μπορεί να πληρώνει για να τις έχει. Ο εχθρός των αυτοαπασχολούμενων δεν είναι ο εργαζόμενος, είναι τα μονοπώλια. Ταυτόχρονα, η πολιτική της «διά βίου μάθησης» συνδέεται με την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων» σε βάρος της μόρφωσης, της δουλειάς και της ζωής των νέων.


ΣΕΛ.  6  -  8

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Παλλαϊκή εναντίωση να μην εφαρμοστούν

Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις των σχολείων, που τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, είναι ένας ακόμη σοβαρός κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Πολλές οι αντιδράσεις σ' ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  22  -  23

Καθολική αντεπίθεση

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χτες στη διυπουργική σύσκεψη την αποφασιστικότητα στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων χωρίς ημερομηνία λήξης, σύμφωνα με το «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που ετοιμάζει η ΕΕ. Προχτές, ΕΚΟΦΙΝ - ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ αποφάσισαν μέτρα - καρμανιόλα, σε Εργασιακά, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, καρατόμηση των δημόσιων δαπανών για λαϊκές ανάγκες, αύξηση της έμμεσης φορολογίας. Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας απαιτούσε νομοθετική κατοχύρωση για σίγουρη προώθηση των αντεργατικών, αντιλαϊκών αλλαγών, τονίζοντας ότι οι αναδιαρθρώσεις δεν επιβάλλονται από το μνημόνιο, αλλά αποτελούν μέρος μιας μεγάλης πορείας ανασυγκρότησης για έξοδο από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Απαίτησε δε το χτύπημα του λαϊκού κινήματος για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα «άρνησης, ανυπακοής και ανομίας», που εμποδίζουν την «πρόοδο», δηλαδή την ενίσχυση του κεφαλαίου. Στον καθολικό πόλεμο του μαύρου αντιλαϊκού μετώπου, η καθολική πολιτική αντεπίθεση του λαού είναι μονόδρομος. Η παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη αυτό το μήνυμα να δώσει.



ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΙΣ - ΟΕΝΓΕ
Πλάτες στην κυβερνητική πολιτική

ΣΕΛ.  14
ΤΣΕΧΙΑ
Θέλουν να κάνουν τους εγκληματίες ... ήρωες

ΣΕΛ.  19
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κόντρα στην πώληση της περιουσίας του ΟΕΚ

ΣΕΛ.  40
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Νέα αντιασφαλιστική επιδρομή

ΣΕΛ.  15
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Πλήγμα για εργαζόμενους και αγρότες

ΣΕΛ.  3
ΠΑΣΥ
Να καταργηθεί ο νόμος για τον ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  26  -  27
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στοχοποιεί τους αγώνες των μαθητών

Το υπουργείο με την εγκύκλιό του για διασφάλιση «συνθηκών γενικότερης λειτουργικότητας και ευνομίας μέσα στη σχολική κοινότητα» εννοεί την πειθάρχηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχοποιεί τις μορφές πάλης του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. Το «καλό σχολικό κλίμα διαλόγου και εμπιστοσύνης» είναι το κλίμα της τρομοκρατίας, της συκοφάντησης, των αυταρχικών μέτρων, της αποβολής, της συνεργασίας των διευθυντών με την Αστυνομία, των μαθητοδικείων.


ΣΕΛ.  24
ΕΕΔΥΕ
Πρωτοβουλίες αντιιμπεριαλιστικής πάλης

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ