Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Σε θέση μάχης και οι εργάτες της θάλασσας

Μέτρα για τη μαζική συμμετοχή του κλάδου στην απεργία καθορίζουν σήμερα και αύριο ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Αύριο η σύσκεψη της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών

Συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα οι ναυτεργάτες ετοιμάζουν την επόμενη μάχη (φωτ. από την απεργία στις 17 Δεκέμβρη)
Συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα οι ναυτεργάτες ετοιμάζουν την επόμενη μάχη (φωτ. από την απεργία στις 17 Δεκέμβρη)
Πολύμορφη δράση για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά, όπου η απεργιακή συγκέντρωση έχει καθοριστεί για τις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Στο λιμάνι του Πειραιά οι ταξικές ναυτεργατικές Ενώσεις ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και οι δυνάμεις της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης», με εξορμήσεις από καράβι σε καράβι, θέτουν τους ναυτεργάτες σε θέση μάχης. Με παρακαταθήκη την πλούσια πείρα που συγκεντρώθηκε από την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, όπου εργάτες στεριάς και θάλασσας οχυρώθηκαν με όπλο την ταξική αλληλεγγύη και κατάφεραν σημαντικό πλήγμα ενάντια στην τρομοκρατία των μεγαλοεργοδοτών και του κράτους τους.

Σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι θα γίνει ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με θέμα τη λήψη απόφασης για απεργία, ενώ αύριο Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει ανοιχτή συνεδρίαση με το ίδιο θέμα της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ. Επίσης στο πλαίσιο των προετοιμασιών, αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί, η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλεί τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων σε ανοιχτή σύσκεψη.

Στη στεριά, το περασμένο Σάββατο το Σωματείο Επισιτισμού Πειραιά, το οποίο έχει πάρει απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη, με μαζική εξόρμηση στα καταστήματα της πλατείας Κοραή και στο Πασαλιμάνι απηύθυνε στον κλάδο το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Αποφάσεις για απεργία στις 10 Φλεβάρη έχουν πάρει επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, η Ενωση Λογιστών, το Σωματείο Καθαριστριών, το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα εργοστάσια Ελαιουργοσαπουνοποιίας, το Σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, το Σωματείο Προπονητών - Γυμναστών Νομού Αττικής.

Ενώ τα βήματά τους για την επιτυχία της απεργίας καθορίζουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες και οι υπόλοιποι κλάδοι. Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στη γενική συνέλευση, που θα γίνει την Πέμπτη 28 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο ΕΚ Πειραιά, ενώ την ίδια μέρα, στις 5.30 στο ΕΚΠ, θα γίνει η γενική συνέλευση του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων.

Οι περιοδείες, οι εξορμήσεις, οι συσκέψεις σε χώρους δουλειάς αποτελούν βασικό εργαλείο για τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τη γονιμοποίηση του προβληματισμού που υπάρχει σε πλατιά τμήματά τους, τη σταθεροποίηση της παρέμβασης των συνδικάτων, την ισχυροποίηση των δεσμών τους με τα μέλη τους κλπ. Σ' αυτή την κατεύθυνση, αύριο Τετάρτη 27/1 περιοδείες θα γίνουν στον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου, στα ΤΕΦΑΑ κ.ά. Επίσης, καθημερινό πρόγραμμα περιοδειών σε σχολές κατάρτισης έχει προγραμματίσει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ μαζί με ταξικά συνδικάτα, που σήμερα θα βρεθούν στη «Σιβιτανίδειο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ