Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Από μέρα σε μέρα
Προπαγανδιστές του κεφαλαίου

Δεξιοτέχνες στην κατασκευή πλαστών διλημμάτων είναι πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι, από αυτούς τους πολύ γνωστούς σχολιαστές και παρουσιαστές, οι οποίοι χλευάζουν καθημερινά και διαστρεβλώνουν κάθε άποψη που μπορεί να εκφραστεί υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που δέχονται τη βάναυση επίθεση του ΔΝΤ, του μνημονίου και της πρόθυμης κυβέρνησης.

Το πλέον «πιασάρικο» δίλημμα είναι ότι μπορεί η Ελλάδα να αρνηθεί τους επαχθείς όρους που θέτουν οι «σωτήρες» δανειστές της, αλλά τότε η χώρα θα καταστραφεί.

Είναι οι υποστηρικτές της «λύσης» η οποία οδηγεί στην «σωτηρία» της χώρας και των κεφαλαιοκρατών της, αλλά ταυτόχρονα και στην καταστροφή του λαού της.

Είναι τελικά, οι ίδιοι που απορρίπτουν κάθε είδους εξέλιξη προς όφελος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, που από θέση είναι εχθρικοί απέναντι στην εργατική τάξη, όσο κι αν κόπτονται για τους «πολίτες» και υιοθετούν άκριτα τις θέσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενίοτε τους βοηθούν και να τις διατυπώσουν.

Προσέξτε τους σε κάθε περίσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν κάτι θετικό σε αίτημα εργαζομένων. Δεν υπάρχει περίπτωση μια κινητοποίηση, όσο ήπια και αν είναι, να μην στηλιτευθεί για τις επιπτώσεις της στο «κοινωνικό σύνολο».

Ετσι, και σε αυτή την περίπτωση, το θέμα είναι με ποιον είσαι. Με τους εκμεταλλευτές ή με τους εκμεταλλευόμενους; Ανάλογα θα πρέπει να αξιολογούνται και όσα λένε, απ' όσους τους ακούν.

Γιατί τελικά, όλοι αυτοί χορταίνουν από την πείνα της εργατιάς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org