Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγκάθι στα πλευρά τους η στρατηγική του ΚΚΕ

Αυτό που πονάει περισσότερο την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, είναι το γεγονός ότι το ΚΚΕ δείχνει στο λαό τη μοναδική διέξοδο που απαντάει στα δικά του συμφέροντα: Τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία
Αυτό που πονάει περισσότερο την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, είναι το γεγονός ότι το ΚΚΕ δείχνει στο λαό τη μοναδική διέξοδο που απαντάει στα δικά του συμφέροντα: Τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία
Η επίθεση, που με κάθε αφορμή και κάθε μέσο εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ και οι προπαγανδιστές του στο ΚΚΕ, φανερώνει το φόβο τους για την πολιτική του Κόμματος, την προοπτική που ανοίγει με τη δράση του στο κίνημα. Το ΚΚΕ αποτελούσε πάντα καρφί στο μάτι και αγκάθι στα πλευρά της άρχουσας τάξης και του αστικού πολιτικού συστήματος, καθώς είναι το μόνο κόμμα με στρατηγική ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου.

Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου οξύνονται οι εσωτερικές αντιθέσεις του συστήματος και διογκώνεται η λαϊκή αγανάκτηση, η πλουτοκρατία και το πολιτικό προσωπικό της κατανοούν τον κίνδυνο αυτή η οργή, οι θετικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις, να γονιμοποιηθούν απ' τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και αυτή την εξουσία των μονοπωλίων. Επιτιθέμενοι στο ΚΚΕ, επιδιώκουν να αποσοβήσουν ή να απομακρύνουν αυτόν τον κίνδυνο.

Το οπλοστάσιό τους είναι πλούσιο. Καταφεύγουν στην κοινή συκοφαντία και στο ψέμα, άλλοτε ξερνώντας αθλιότητες για τα οικονομικά του Κόμματος, άλλοτε κατασκευάζοντας εσωκομματικές διαφωνίες και ανταγωνισμούς, για να παρουσιάσουν το ΚΚΕ σαν τα μούτρα των δικών τους, αστικών κομμάτων. Σε άλλες περιπτώσεις, πάλι, τα αστικά ΜΜΕ είτε διαστρεβλώνουν, είτε αποσιωπούν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

Είναι αποκαλυπτικός ο τρόπος, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε την κριτική του Κόμματος στην εξωτερική του πολιτική. Αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε μια συκοφαντική επίθεση, φτάνοντας στο έσχατο όριο διαστρέβλωσης των όσων λέει το ΚΚΕ, με φαιδρές και επικίνδυνες κατηγορίες του τύπου «έχετε καταντήσει ο καλύτερος προπαγανδιστής των ακραίων τουρκικών θέσεων, όταν μιλάτε για το Καστελόριζο. Ούτε στα όνειρα του πιο ακραιφνούς Κεμαλιστή στρατηγού του βαθέος τουρκικού κράτους, δεν συμβαίνουν αυτά που εσείς λέτε εδώ στη Βουλή των Ελλήνων»!

Αποκαλυπτική επίσης είναι και η προπαγάνδα που συνοδεύει τις ανακοινώσεις για το νόμο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων. Η κυβέρνηση στοχοποιεί εξόφθαλμα το ΚΚΕ και την πολιτική του επαφή με το λαό, η οποία εκφράζεται και με οικονομική ενίσχυση, προωθώντας την ονομαστικοποίηση των κουπονιών και την αντιμετώπιση των κομμάτων σαν επιχειρήσεις. Κηρύττουν υποκριτικά ότι στόχος τους είναι δήθεν να παταχθεί το «μαύρο» πολιτικό χρήμα, το οποίο καθόλου δεν αφορά το ΚΚΕ, αλλά είναι συστατικό στοιχείο της σχέσης που αναπτύσσει το κεφάλαιο με τα κόμματά του στον καπιταλισμό.

Ολα τα παραπάνω βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το γεγονός ότι η ΕΕ έχει στην προμετωπίδα της τον αντικομμουνισμό, συστήνοντας στα κράτη - μέλη να κάνουν το ίδιο, με στόχο να αφοπλιστεί το λαϊκό κίνημα από την επαναστατική πείρα του σοσιαλισμού και τη θετική εμπειρία από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση τον περασμένο αιώνα. Ο αντικομμουνισμός και η επίθεση στο ΚΚΕ, έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι, ήταν προάγγελος σφοδρότερης ακόμα επίθεσης σε βάρος ολόκληρου του λαού.

Τι τους φοβίζει;

Σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και αναταράξεων στο αστικό πολιτικό σύστημα, το κεφάλαιο, τα κόμματά του και οι μηχανισμοί του, κατανοούν ότι ο ρόλος και η επιρροή του ΚΚΕ είναι παράγοντας καθοριστικός για το πού θα οδηγηθούν οι εξελίξεις, γιατί:

1. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό Κόμμα σήμερα που αποκαλύπτει στο λαό ότι απέναντί του έχει μια ενιαία στρατηγική προς όφελος του κεφαλαίου και όχι απλώς μια «κακή» κυβέρνηση ή μια πολιτική επιβεβλημένη από επικυρίαρχους ή αποικιοκράτες, συνέπεια της ατολμίας και των κακών διαπραγματευτικών χειρισμών από μέρους της κυβέρνησης, όπως ισχυρίζονται άλλες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑ.Ο.Σ., ή ακόμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αλαβάνος, κ.ά.

2. Το ΚΚΕ αποκαλύπτει στο λαό τη φύση και την πραγματική αιτία της καπιταλιστικής κρίσης. Αποδεικνύει ότι οι λύσεις που προτείνονται απ' τα αστικά πολιτικά κόμματα και τους δορυφόρους τους είναι διαχείριση για το κεφάλαιο. Αποδεχόμενα την εξουσία του, ασκούν στην κυβέρνηση μια ανώδυνη κριτική, που δεν αγγίζει την αιτία του προβλήματος και αποπροσανατολίζει το λαό. Προτάσεις που διατυπώνονται απ' τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. ως τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ για ευρωομόλογο, αναδιάρθρωση του χρέους, επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του κ.ά. περιλαμβάνονται στο ίδιο «πακέτο» με το μνημόνιο. Αν χρειαστεί, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι θα τις ανασύρουν για χρήση. Δεν είναι προτάσεις εναλλακτικές της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά συμπληρωματικές. Γνωρίζουν καλά όλοι αυτοί πως η πολιτική της κυβέρνησης και οι δικές τους προτάσεις δεν οδηγούν σε λαϊκή ευημερία. Αντίθετα, για να ευοδωθούν, έχουν σαν προϋπόθεση τη βύθιση του λαού πιο βαθιά στη φτώχεια, μέσα από το φτήνεμα της εργατικής δύναμης. Γι' αυτό και σε περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης, αναπαράγουν σε ενιαίο μέτωπο την αντιδραστική συκοφαντική προπαγάνδα ενάντια στο ΚΚΕ, που αποκαλύπτει το ρόλο και τη στρατηγική τους.

3. Αυτό που τους πονάει περισσότερο, είναι το γεγονός ότι το ΚΚΕ δείχνει στο λαό τη μοναδική διέξοδο που απαντάει στα δικά του συμφέροντα και όχι της πλουτοκρατίας: Τη λαϊκή εξουσία, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες. Οι θέσεις του Κόμματος και η διέξοδος που προτείνει κερδίζουν έδαφος στις λαϊκές συνειδήσεις, δυσκολεύοντας τα σχέδια των αστών να προωθούν ανεμπόδιστα την αντιλαϊκή πολιτική. Πυροδοτούν διεργασίες χειραφέτησης από την αστική πολιτική στις λαϊκές συνειδήσεις, αποτελούν πόλο λαϊκής συστράτευσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Το ΚΚΕ μάχεται για να συνειδητοποιήσει ο λαός την ανάγκη να διανοίξει με την πάλη του το δρόμο προς τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Πρωτοστατεί στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων, με μορφές και πλαίσιο πάλης που απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Τσακίζει τα ιδεολογήματα των αστών, ότι ο λαός είναι συνένοχος για την κρίση, για τα καπιταλιστικά χρέη και τα ελλείμματα, και άρα είναι αυτός που πρέπει να πληρώσει.

4. Η δράση του ΚΚΕ έχει απήχηση που ξεφεύγει απ' τα όρια της χώρας, σηματοδοτεί το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι λαοί που δέχονται ίδιου μεγέθους επίθεση με τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο της ενιαίας υπέρ των μονοπωλίων στρατηγικής της ΕΕ. Το πανό στην Ακρόπολη με την προτροπή σε ξεσηκωμό, έγινε σύμβολο του αγώνα των λαών της Ευρώπης και η εικόνα του είναι αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γεγονός ότι ο λαός στην Ελλάδα έχει στην πρωτοπορία της πάλης του ένα Κομμουνιστικό Κόμμα με επαναστατική στρατηγική και Μαρξιστική - Λενινιστική θεωρία, ενοχλεί την κυβέρνηση, αλλά και τους εταίρους της στην ΕΕ. Προκαλεί ανησυχία στους πολιτικοστρατιωτικούς οργανισμούς του κεφαλαίου, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τη δράση των Ελλήνων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών που συμπορεύονται μαζί τους.

5. Για το ΚΚΕ κάθε τόπος δουλειάς, εργοστάσιο, γιαπί, μαγαζί ή χωράφι, κάθε γειτονιά, κάθε λαϊκό σπίτι, είναι πεδίο δράσης για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης, για τη συνάντηση της εργατικής τάξης με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, με τις γυναίκες και τη νεολαία, για την ενιαία έκφραση της πάλης τους και των αιτημάτων τους, για να θεμελιωθεί μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία. Την ώρα που η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της πασχίζουν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους σε μετανάστες και Ελληνες, σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπάλληλους, το ΚΚΕ πρωτοστατεί για την ενότητα της εργατικής τάξης. Οταν οι πυλώνες του αστικού συστήματος προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και να φέρουν εργάτες απέναντι σε εργάτες, ή εργαζόμενους απέναντι σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, όταν αυτοί αγωνίζονται, το ΚΚΕ πρωτοστατεί για να εκφραστεί ενιαία η αντίθεση στην κυρίαρχη πολιτική, για το στέριωμα της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτή η συμμαχία είναι όρος αναγκαίος, για να έχει η πάλη νικηφόρα έκβαση, με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας. Γι' αυτό τα κόμματα και οι δυνάμεις του κεφαλαίου, σε όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος, προσπαθούν να εμποδίσουν, να αποτρέψουν τη συγκρότησή της.

Καθήκον να δυναμώσει κι άλλο το Κόμμα

Ολα τα παραπάνω αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ο λαός και οι εργαζόμενοι, ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση του ΚΚΕ, το δυνάμωμα του Κόμματος και των εργατικών λαϊκών συσπειρώσεων στις οποίες πρωτοστατεί. Να συμπορευτούν με το Κόμμα που ποτέ δεν τους είπε ψέματα, δεν τους χάιδεψε τα αυτιά. Το ΚΚΕ, παρά τις όποιες αδυναμίες ή ελλείψεις στην πρωτοπόρα δράση του, παραμένει 93 χρόνια αμετακίνητο στην όχθη της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Η τακτική και η στρατηγική του ΚΚΕ τούς δυσκολεύει σήμερα να περάσουν ανώδυνα για τους ίδιους και το σύστημα που υπηρετούν τη βάρβαρη πολιτική τους. Συμβάλει ώστε ο λαός από καλύτερες θέσεις να την αντιπαλέψει, να την παρεμποδίσει, να ματαιώσει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπάσει κατακτήσεις που θα τον ανακουφίσουν. Τους φοβίζει για το αύριο, γιατί γνωρίζουν ότι τερματικός σταθμός αυτού του αγώνα θα είναι η ανατροπή της πολιτικής τους και της εξουσίας τους.

Οσο κι αν προσπαθούν να καθησυχάσουν τους φόβους τους με επίθεση στο ΚΚΕ, δεν θα τα καταφέρουν. Η απάντηση της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα είναι συστράτευση και συμπόρευση με το ΚΚΕ, αντεπίθεση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αστικός Τύπος και το 19ο Συνέδριο του Κόμματος(2013-04-07 00:00:00.0)
Αποφασιστικά, με πείσμα για ισχυρό ΚΚΕ(2012-05-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-11-09 00:00:00.0)
«Συνεννόηση» για ποιον;(2011-05-10 00:00:00.0)
Ποια «αντισυστημική ψήφος»;(2010-10-31 00:00:00.0)
Σταθερά, αποφασιστικά στη δράση με τη στρατηγική μας(2009-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ