Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΥΛΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την έξωση σωματείων από το ΕΑΚ Λάρισας

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος με αφορμή την απαράδεκτη ενέργεια της Επιτροπής Διεύθυνσης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚ) να κάνει έξωση σε τοπικά σωματεία της περιοχής που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα στην Ερώτηση οι δυο βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

«Νέο πλήγμα δέχεται ο αθλητισμός με την απόφαση της Επιτροπής Δ/σης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) να κάνει έξωση σε μια σειρά Σωματεία (ερασιτεχνική ΑΕΛ, Πηνειό, Πελασγιώτιδα, Τοξότη και Πελασγό), που χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια χώρους του ΕΑΚ για αποδυτήρια και γραφεία.

Μετά τη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των αθλητικών σωματείων και την απόφαση του Γεν. Γρ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή τα ΕΑΚ να επιδιώκουν την εκμετάλλευση της περιουσίας τους και να διαθέτουν τις εγκαταστάσεις τους με αμοιβή, που θα βαρύνει τα αθλητικά σωματεία και τους αθλούμενους σε ατομική βάση, τώρα πετούν στο δρόμο τα αθλητικά σωματεία.

Δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση των μελών των σωματείων, αλλά και των γονιών των αθλητών, για τη μετατροπή των ΕΑΚ σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και τη μετατροπή του αθλητισμού από κοινωνικό δικαίωμα σε εμπόρευμα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για να μη διωχτούν τα αναφερόμενα σωματεία, για να μην πληρώνουν τα αθλητικά σωματεία για τη χρήση αθλητικών χώρων και να χρηματοδοτούνται τόσο τα ίδια όσο και τα ΕΑΚ από το κράτος, σύμφωνα με τις ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ