Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Γενάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10870

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι στη μάχη για την απεργία στις 10 Φλεβάρη

Mε σχέδιο, μέσα από συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να αποφασίζεται η απεργία από τους ίδιους τους εργαζόμενους, εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο.


ΣΕΛ.  3
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ
Σήμερα το συλλαλητήριο στις 12 μ. στην Ομόνοια

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα διαδηλώσουν ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, απαιτώντας δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.


ΣΕΛ.  14

ΒΑΡΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΜΠΟΤΑ πτωχεύει και εξαθλιώνει το λαό

ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει με ποιον τρόπο και σε πόσο χρόνο θα συνεχιστεί η «εκτέλεση» των δικαιωμάτων του για να συνεχιστεί η κρατική ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων. Να αντιτάξει την οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση

  • Οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφωνούν σε νέα κλιμάκωση της άγριας επίθεσης κατά των εργαζομένων συνεχίζοντας τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις. Ταυτόχρονα, παζαρεύουν ποιας χώρας τα μονοπώλια θα ισχυροποιηθούν περισσότερο ή θα υποστούν τις λιγότερες ζημιές από την κρίση.
  • Η «επιμήκυνση», η διαμόρφωση σταθερού μηχανισμού και το ευρωομόλογο δεν αποτελούν φιλολαϊκές λύσεις διαχείρισης της κρίσης, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος.
  • Η πορεία της διαπραγμάτευσης για τους όρους συμμετοχής κάθε χώρας στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης θα κάνει πιο βαριά και βάναυση τη «σιδερένια μπότα» των μονοπωλίων και θα επιταχυνθεί η πορεία προς την πτώχευση, την εξαθλίωση των λαών.
  • Ο λαός μας να αντιτάξει την οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση, για να εμποδίσει και ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Για δρόμο ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις ανάγκες του και όχι τα μονοπώλια, με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στις 24 Γενάρη οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Στις 24 Γενάρη ξεκινούν, σ' όλη τη χώρα, νέες αγροτικές κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αγωνιστικό κάλεσμα για συμπαράταξη στους εργατοϋπαλλήλους, στους επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους, στους νέους, στις γυναίκες.


ΣΕΛ.  18  -  19

Απύθμενο θράσος

Η κυβέρνηση, με αφορμή την αποκάλυψη απάτης σε βάρος του ΙΚΑ, πασχίζει να αποδείξει ότι η επικίνδυνη σε βάρος εργαζομένων - συνταξιούχων κατάσταση, στην οποία έχουν οδηγηθεί τα Ταμεία, οφείλεται στα φαινόμενα διαφθοράς σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Η αντιασφαλιστική πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ οδήγησε και οδηγεί τα Ταμεία σε ασφυξία. Η εισφοροδιαφυγή, η «νόμιμη» πολιτική που χαρίζει στην εργοδοσία εκατοντάδες εκατομμύρια από τις βεβαιωμένες και μη καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, το κράτος που χρωστάει πάνω από 12 δισ. στα ασφαλιστικά Ταμεία, η ληστεία των αποθεματικών από το χρηματιστήριο με νόμους των κυβερνήσεων τα τσάκισαν. Απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης, που παριστάνει τον σωτήρα των Ταμείων, προβάλλοντας επικοινωνιακά ορισμένα υπαρκτά σκάνδαλα - παρωνυχίδα σε σύγκριση με τη σκανδαλώδη πολιτική της. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούν ούτε τα σκάνδαλα, ούτε τη σκανδαλώδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρέπει να απαιτήσουν όλο τον πλούτο που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες και, κυρίως, να παλέψουν για να βάλουν τέλος στην εκμετάλλευσή τους.



ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Φόροι, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις

ΣΕΛ.  17
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μπλόκο στα ταμεία των νοσοκομείων

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΟΓΕ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΙΚΑ

ΣΕΛ.  12
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΛΑΜΙΑ
Δράση της ΚΝΕ στους νέους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Τις μίζες προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να απαλλαχθούν από τις πολιτικές ευθύνες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και να διαχυθούν σε κάποιους επίορκους για να βγει λάδι η αντιλαϊκή τους πολιτική που γεννά σκάνδαλα. Το σκάνδαλο της «Siemens» υπήρξε γιατί τις μίζες τις προκάλεσαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σε αυτό πρέπει να σταθεί η κρίση του λαού, δηλαδή στην πολιτική καταδίκη του δικομματισμού.


ΣΕΛ.  10
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Στον αέρα» η λειτουργία του

ΣΕΛ.  3
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  9
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ
Ενίσχυση του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  18
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» στο κλείσιμο υπηρεσιών του ΙΚΑ

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ